22.06.2018
Jan Hrabal

Dynamo zakončilo sezonu a ocenilo úspěšné

PARDUBICE — Extraligová sezona 2017/2018 je oficiálně minulostí. Hokejový klub Dynamo Pardubice ji zakončil na tradičním galavečeru, který se stejně jako v minulých letech uskutečnil ve Východočeském divadle Pardubice. V rámci galavečera ocenil nejlepší hráče mládeže dle určení trenérů příslušných kategorií. Své ceny obdrželi i hokejisté A týmu.

V jeho úvodu si vzal slovo generální manažer klubu Dušan Salfický, který poděkoval trenérům, hráčům a členům realizačního týmu za úspěšnou sezonu, partnerům za podporu v minulém ročníku a okomentoval novinky v klubu – změny v kádru, přejmenování arény nebo pořádání Memoriálu Zbyňka Kusého.

Hokejový klub ocenil své mládežníky, ceny jim předali současní hokejisté A týmu Dynama. V kategorii mladších dorostenců uspěl útočník Michal Rouha, nejlepším starším dorostencem se stal forvard Dominik Chára, v juniorské kategorii kraloval Václav Zídek.

Ocenění hráči mládeže
Cena Jméno
Nejlepší hráč juniorů: Václav Zídek
Nejlepší hráč staršího dorostu: Dominik Chára
Nejlepší hráč mladšího dorostu: Michal Rouha
Nejlepší hráč ročníku 2004: František Formánek
Nejlepší hráč ročníku 2005: Filip Hiemer
Nejlepší hráč ročníku 2006: Dominik Kučera
Nejlepší hráč ročníku 2007: Václav Tvrdík
Nejlepší hráč ročníku 2008: Matěj Novák
Nejlepší hráč ročníku 2009: Melichar Kovář
Nejlepší hráč ročníku 2010: Nicolas Novák
Nejlepší hráč ročníku 2011: Daniel Mach

Své ceny obdrželi i nejlepší hráči A týmu, dvakrát si vyběhl na pódium obránce Marek Trončinský, jenž se stal nejlepším obráncem a nahrávačem. Nejlepším střelcem sezony 2017/2018 je Petr Sýkora, brankářem Ondřej Kacetl, nejslušněji hrál Jordann Perret, nejužitečnějším hráčem byl zvolen Tomáš Rolinek.

Ocenění hráči A týmu
Cena Jméno
Nejlepší střelec sezony – Cena Vladimíra Martince Petr Sýkora
Nejlepší obránce sezony – Cena Vladimíra Kobranova Marek Trončinský
Nejužitečnější hráč sezony – Cena Bohuslava Šťastného Tomáš Rolinek
Nejslušnější hráč sezony – Cena Jiřího Danihelky Jordann Perret
Nejlepší nahrávač sezony – Cena Jiřího Nováka Marek Trončinský
Nejlepší brankář sezony – Cena Dominika Haška Ondřej Kacetl

Během hokejového galavečera došlo i na slavnostní moment, předseda představenstva společnosti enteria Martin Havelka obdržel od Vladimíra Martince a Petra Sýkory dres s číslem 10 k výročí, které jeden z nejvýznamnějších partnerů pardubického hokeje, jenž jej skrze svou společnost Chládek a Tintěra Pardubice podporuje, slaví.

Hosté galavečera pardubického hokeje poté mohli zhlédnout divadelní představení Z postele do postele v brilantním provedení souboru Východočeského divadla v Pardubicích.