20.06.2018
Jan Hrabal

Dynamo věnovalo dres do nového bytu Dětského domova Pardubice

PARDUBICE — Společenský přesah pardubického hokeje si Dynamo výrazně uvědomuje, a proto podporuje i organizace, které si takovou pozornost zaslouží. Jednou z nich je Dětský domov Pardubice. Pět jeho dětí se v úterý přestěhovalo do vlastního bytu v Pardubicích v Polabinách.

Právě v úterý si jej pětice dětí převzala. „Tento byt máme v nájmu od magistrátu města Pardubic. Od úterý zde bydlí nově pět dětí ve věku od pěti do jedenadvaceti let. Mám velikou radost, že se toto mé předsevzetí po nástupu do funkce ředitelky povedlo naplnit. Stálo to mnoho práce, úsilí a peněz. Tato naše aktivita je v rámci České republiky poměrně jedinečná,“ řekla ředitelka Dětského domova Pardubice Kateřina Fialová.

Přiblížit výchovu dětí co nejblíže rodinnému prostředí si vytkla jako svůj úkol. Že děcka mohou využívat byt považuje za velmi důležité. „Na každou část dne máme stanovenou službu. Celý provoz obstarávají dvě speciální pedagožky a tři asistentky pedagoga. Máme první byt a již se snažíme pracovat na dalším, abychom naši péči o děti posunuli zase o trošku dál,“ nechala se slyšet.

Ten polabinský již také zdobí originální zasklený hraný dres Dynama, který pardubický hokejový klub věnoval. „Za dres moc děkujeme, vážíme si dlouholeté spolupráce s pardubickým hokejovým klubem. Kluci si jej pověsí do pokoje,“ doplnila Kateřina Fialová.

„Naše spolupráce s Dětským domovem Pardubice je dlouhodobá a vážíme si jí. Jsme rádi, že jsme aspoň tímto symbolickým darem mohli vyzdobit nový byt dětem, které si naši pozornost zaslouží. Určitě je pozveme na některé z našich domácích utkání,“ uvedl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.