16.08.2007
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Peter Pucher byl v Liberci zraněn. Do Švýcarska nemůže odjet

Nepříjemná zpráva potkala hokejisty HC Moeller Pardubice. Před týdnem se v pohárovém utkání v liberecké Svijanské aréně zranil pardubický útočník Peter Pucher. Ten zápas Tipsport Hockey Cupu nedohrál a chyběl i v následujícím utkání v Ústí nad Labem. „Rozsah jeho poranění nechceme více specifikovat, mohu říci, že se jedná o zranění vazového charakteru na dolní končetině,“ prohlásil generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý. Smolná událost vyřadila důrazného centra na dva až tři týdny ze hry. Začátek O2 extraligy ledního hokeje by ale měl Peter Pucher stihnout.

Peter Pucher tak nemůže s týmem odjet na turné do Švýcarska. Hokejisté HC Moeller Pardubice přitom sehrají pod Alpami pět přípravných zápasů. „Do Švýcarska tedy odcestuje dvacet devět hráčů, sedmadvacet hokejistů v poli a dva brankáři. Zranění Petera Puchera nedovoluje, aby s námi mohl odjet,“ řekl Zbyněk Kusý.

Jeho zranění by mu ale nemělo znemožnit začátek O2 extraligy v polovině září. „Mimo hru bude čtrnáct dní, možná tři neděle, do ligy by ale měl být v pořádku,“ upřesnil generální manažer HC Moeller Pardubice.

V prvním pohárovém utkání s Libercem v Chrudimi patřil Peter Pucher k nejlepším hráčům HC Moeller Pardubice. V odvetě byl po zákroku jednoho ze Severočechů zraněn.

„Zranění Petera Puchera je pro nás nepříjemnou komplikací. Jsme v tuto chvíli mínus dva hráči základního kádru – myslím tím Jána Lašáka a jeho. Doufám, že do začátku sezony bude alespoň jeden z nich v pořádku,“ dodal Zbyněk Kusý.

Peter Pucher přišel do Pardubic v průběhu minulé sezoně a už v ní dokázal, že je cennou posilou. Ještě v průběhu loňského ročníku O2 extraligy ledního hokeje podepsal s HC Moeller Pardubice nový víceletý kontrakt.