11.08.2007
Jan Hrabal, fotografie Ondřej Fátor

Rozšířenou ČEZ Arenu Pardubice by měl pokřtít souboj se Zlínem

Úterý 16. října 2007, 18.00 hodin. Právě v tento okamžik by mělo být vhozeno historicky první extraligové buly v rozšířené pardubické ČEZ Areně. Půjde o utkání HC Moeller Pardubice – RI Okna Zlín. Čili už téměř za dva měsíce by se fanoušek pardubického hokeje měl dočkat mistrovského zápasu v domácím prostředí. Tuto informaci přineslo včerejší pardubické vydání MF DNES. Pardubická hala však nebude v tento termín zcela kompletně dostavěna, nicméně fanoušci nepřijdou o obvyklý komfort, na který jsou léta zvyklí, na nově třetím největším hokejovém stadionu v České republice.

Repríza posledního vítězného finále pro HC Moeller Pardubice by měla otevřít rozšířenou ČEZ Arenu. Půjde o dohrávku 8. kola, které se podle původního rozpisu mělo hrát 5. října 2007.

Rozšířená ČEZ Arena Pardubice podle technického náměstka Městského rozvojového fondu (MRFP) Alfréda Medeho pojme 10 194 diváků. To je oproti poslední informaci z počátku července o téměř padesát míst pro fanoušky více.

Extraligový hokej však nebude první akcí v aréně. Již 21. září se v ní uskuteční gastronomická výstava, 3. října by v ní měli hrát basketbalisté Pardubic. „Budeme muset udělat několik opatření, aby se v době stavby mohly akce konat. Hlavní bude zajistit, aby do zbytku haly nešel prach ze západní tribuny,“ řekl Alfréd Mede pro MF DNES.

Po rozšíření západní tribuny pojme pardubický stadion přes 10 000 diváků.

To hala pojede v takzvaném zkušebním režimu. I pro extraligový zápas v polovině října nebude kompletně hotova. „Na západní tribuně určitě nebude omítka a dělníky budou čekat další dodělávky. Trochu mne mrzí, že ještě nebude hotovo, protože těžko můžeme dělat slavnostní zahájení provozu,“ pokračoval Alfréd Mede.

I tak se mohou fanoušci na první domácí zápas v nové extraligové sezoně těšit. Klub HC Moeller Pardubice pro ně chystá překvapení. „Tento zápas bude výjimečný. Čím, to prozradíme až těsně před ním,“ prohlásil generální manažer pardubického hokejového klubu Zbyněk Kusý.

Celá stavba stojí 132 milionů korun, z nichž 105 milionů korun uhradí hokejový klub. Za tyto finanční prostředky bude rozšířena západní tribuna, která dosud byla rozdělena na přízemí a první balkon, dále bude dokončen vnitřní ochoz. Na západní tribuně rovněž přibudou sky boxy.

„Na severozápadním rohu vznikne party box pro tři sta lidí. Budeme ho využívat i ke zvláštním účelům,“ doplnil generální manažer HC Moeller Pardubice s tím, že aréna zkrásní i vně. „Západní strana bude pěkně prosklena, bude to esteticky hezky zapadat.“