04.04.2018
Tisková zpráva BPA

Tipsport extraligu bude nově přenášet také O2 TV

PRAHA — Více než rok trvala jednání BPA sport marketing o podobě vysílacích práv k hokejové Tipsport extralize na sezony 2018/2019 až 2022/2023. Dle očekávání v dalších sezonách dochází k dělbě práv mezi tradičním veřejnoprávní ČT sport a placenou TV pod křídly operátora O2.

Na základě nových smluv s těmito dvěma vysílateli vznikne nový formát TV přenosů, kdy se O2 TV stává držitelem televizních i online práv na vysílací dny ve středu, v pátek a v sobotu, naproti tomu Česká televize bude vysílat exkluzivně v úterý a v neděli. V pátek však přidá rozšířené zpravodajství z aktuálního hracího kola.

V případě utkání Generali play off a baráže se budou oba vysílatelé o právo první volby střídat. Ve chvíli, kdy bude jakákoli série ukončena mohou oba vysílatelé vysílat souběžně. Paralelní vysílání bude také v případě finálových klání. Bude tak na divákovi, jakého vysílatele si nakonec vybere.

„Přiznávám, že jednání nebyla jednoduchá. Naší snahou bylo, aby na konci zůstal spokojený divák, fanoušek hokejových klubů, kluby samotné i partneři hokeje. Věřím, že oba vysílatelé nabídnou to nejlepší z jejich televizního umění, aby co nejlépe zprostředkovali sportovní dění a atmosféru nejvyšší hokejové soutěže,“ přeje si Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing, výhradního partnera Tipsport extraligy a dodává: „Utkání hokejové reprezentace zůstávají nadále exkluzivně na České televizi.“

Co se týče časů vhazování televizních utkání bude O2 TV respektovat časy klubu dle herního řádu. Česká televize bude ve všední dny volit mezi 17.20 až 18.20 hodin, v nedělních utkáních mezi 15.00 a 17.00 hodin, případně dle programových možností a dohody s daným klubem.

Sledování internetových streamů budou mít nadále možnost klienti sázkové kanceláře Tipsport nebo předplatitelé HokejkaTV.