09.08.2007
(HoH)

Brankář Ján Lašák má problémy s kolenem, půjde na operaci

Zdravotní obtíže vyřadily dočasně ze hry gólmana HC Moeller Pardubice Jána Lašáka. Netrénuje, nehraje přípravné zápasy. Důvodem jsou totiž jeho obtíže s kolenem. „První potíže měl zhruba před dvěma týdny při zatížení na tréninku. Po jeho kompletním vyšetření a konzultaci s odborníky a lékaři jsme se rozhodli řešit radikálně dle jeho uvážení a pocitů,“ informuje generální manažer pardubického hokejového klubu Zbyněk Kusý. Pardubická opora v brance se ještě dnes nebo zítra podrobí chiropraktickému zákroku, který mu tyto problémy doživotně vyřeší.

„Myslíme si, že by s tím Jánko mohl odchytat celou sezonu, ale nechceme se dostávat do rizika, že by se situace měla nebo mohla zhoršovat během sezony, protože vývoj se nedá očekávat,“ pokračuje Zbyněk Kusý.

Tento problém, který u Jána Lašáka vznikl, bude vyřešen doživotně. „Rozhodli jsme se k radikálnímu řešení. Jánko by měl rehabilitovat dalších dvacet dní až jeden měsíc, aby se do plného tréninkového procesu vrátil během šesti neděl,“ konstatuje pardubický manažer.

„Udělali jsme to především z důvodu, že jsme se chtěli vyhnout jakýmkoliv zdravotním obtížím v jeho případě během sezony. Nebudeme ale specifikovat s ohledem na soupeře, navíc se jedná o osobní informace zdraví hráče. Proto nebudeme po dohodě s hráčem a lékařem specifikovat rozsah jeho obtíží,“ dodává Zbyněk Kusý s tím, že klub stáhl z hostování Martina Růžičku z Mladé Boleslavi.

Ján Lašák naposledy chytal soutěžní zápas před čtyřmi měsíci ve finále proti HC Sparta Praha. Nyní si musí slovenská opora v pardubické brance na chvíli od hokeje odpočinout.