04.04.2018
Jan Hrabal

Jacob Cardwell bude také nadále oblékat dres Dynama!

PARDUBICE — Dynamo se v již minulé sezoně opíralo také o výkony zámořských hokejistů. Po podpisu nového kontraktu s Rhettem Hollandem hlásí hokejové Pardubic další potvrzení pokračování vzájemné spolupráce, smlouvu s Dynamem stvrdil druhý nejproduktivnější bek uplynulého ročníku Jacob Cardwell.

„Jacob Cardwell patřil ke stálým oporám naší defenzívy, hrál v obranné dvojici s Tyem Wishartem. Tento pár svými výkony možná i předčil naše očekávání. Budeme-li brát v potaz, v jaké situaci a odkud jsme jej brali, tak nás přesvědčil a pomohl nám. V kanadském bodování byl třiadvacátý mezi obránci Tipsport extraligy, na začátku sezony hrál i přesilovky, pak sice z formace vypadl, ale i tak si plnil své úkoly,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Pro Jacoba Cardwella půjde o třetí sezonu v řadě na evropském kontinentu. Tu předminulou odehrál v Nových Zámkách, kde na sebe upozornil kvalitními výkony. „Jacob je charakterově výborný hráč, jsme rádi, že jsme našli společnou řeč a dohodli jsme se na prodloužení naší vzájemné spolupráce. Očekávám, že jeho výkony v příštím roku nadále porostou,“ nechal se slyšet šéf klubu.

Dynamo bude dle něj na Jacoba Cardwella více spoléhat a tedy žádat ještě lepší hru. „Na toto téma jsme s ním spolu s trenéry hovořili. Chtěli jsme, aby zůstal, zároveň od něj očekáváme ještě kvalitnější výkony. Ví o věcech, na kterých má zapracovat. Mohli jsme přivézt jiného beka praváka, ale my věříme Jacobovi, protože nás přesvědčil svými hokejovými i lidskými kvalitami. Budeme na něj tlačit, pro nás je obráncem, na kterém můžeme stavět,“ doplnil Dušan Salfický.

Sám hráč je rád, že má jasno o svém působení v novém ročníku. Že bude nadále moci oblékat pardubický dres – to jen přivítal. „Minulá sezona byla výborná, Dynamo má skvělé fanoušky, kteří nás dotlačili až do sedmého čtvrtfinálového utkání. Jsem rád, že jsem klub zaujal a budu moci oblékat pardubický dres i v nové sezoně,“ řekl po podpisu smlouvy Jacob Cardwell.