24.03.2018
Jan Hrabal

Musíme žrát led, burcuje Ondřej Kacetl

PARDUBICE — Ve všech čtvrtfinálových zápasech podává koncentrovaně kvalitní výkony. Brankář Ondřej Kacetl zastavil i několik nebezpečných šancí Ocelářů v šestém utkání, po němž se radoval z výhry 6:3. Série se za stavu 3:3 stěhuje do Třince k rozhodující bitvě.

Statistiky Ondřeje Kacetla v Generali play off
Utkání Minuty Střely Zásahy Branky Průměr Úspěšnost Nuly
6 358 173 160 13 2,18 92,49 % 1

„Semkli jsme se. Jeden pomáháme druhému, nenecháme si nic líbit, ale taky držíme za jeden provaz,“ prohlásil brankář Ondřej Kacetl, jenž si na necelé dvě minuty musel do konce vypůjčit masku svého parťáka Milana Kloučka, poněvadž po třinecké trefě ta jeho potřebovala drobnou opravu po vypadnutí šroubku u části chránící bradu.

„Má ji snad o tři čísla menší,“ smál se a pokračoval: „Když si vezmu ten můj malý oříšek proti jeho melounu, je to velký rozdíl.“

Ondřej Kacetl musel kromě nebezpečných šancí Ocelářů chytat i jejich protihráče, kteří na něj poměrně ochotně padali. „To mi vůbec nevadí, jen ať to dělají dál. Hlavně, když vyhrajeme,“ povídal dobře naladěný pardubický strážce.

Dynamo vstupovalo do pátečního duelu s nutností jej vyhrát. „Vůbec jsme si nepřipouštěli konec sezony. Věděli jsme, že tady za námi bude stát plný barák a lidem to musíme nějak dát. Hrábnout si a dát tomu všechno. Taky jsme hráli totálně nadoraz,“ nechal se slyšet.

Zápas sledovalo 10 072 fanoušků. „Naši fanoušci byli fantastičtí ve všech třech zápasech, kdy jsme byli doma. Ta jejich pomoc byla neskutečná. Musíme v Třinci předvést výkon, který jsme byli schopni vytáhnout tady, to je základ. Nemůžeme je pustit do té jejich hry,“ přemýšlel směrem k zápasu o všechno.

Ještě ale zpět k tomu pátečnímu. Pardubice si mohly užívat luxusní vedení 5:1 po čtyřiceti minutách hry, jenže třinecká dvoubranková odpověď v další fázi přece jen změnila pohodový ráz dalších minut.

„Polevili jsme, byla tam nějaká vyloučení a Třinec toho využil. Dali nám dva góly a pak jsme měli co dělat, abychom ten stav udrželi. Ale dopadlo to dobře, padl tam šestý gól. Chtěl bych hrozně pochválit diváky, vytvořili neskutečnou atmosféru, my vyhráli. Byl to fantastický večer,“ rozplýval se.

Třinečtí trenéři v poslední šestiminutovce několikrát odvolali brankáře. „Díval jsem se, že to bylo docela brzo. Ale to je jedno, já se snažil hlídat, aby mi tam někde neprošel puk, díval jsem se, kde jsou hráči, abych měl přehled. Jednou mi to nevyšlo, dali gól. Svačinovi to ale podle mě spíš sjelo. No nic. Vyhráli jsme, je to 3:3 na zápasy a jedeme to do Třince urvat,“ vyhlásil.

„My si musíme vzít co nejvíc z naší poslední druhé třetiny a jet do Třince s pokorou. On je dobrý, hodně dobrý. Když tam odjedeme zase jako buldoci a budeme žrát led, šanci máme,“ uzavřel Ondřej Kacetl.