07.08.2007
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Tipsport Hockey Cup pokračuje: Chrudim zhlédne reprízu finále

V pátek vyhrál HC Moeller Pardubice nad Bílými Tygry Liberec, dnes od 17.00 hodin čeká na Východočechy další z velmi těžkých soupeřů. V dnešním utkání Tipsport Hockey Cupu změří pardubičtí hokejisté síly s úřadujícím mistrem – pražskou Spartou. Tento ostře sledovaný duel se odehraje v Chrudimi, neboť pardubická ČEZ Arena prochází dostavbou. „V tomto utkání dostanou příležitost další hráči. Rádi bychom navázali na poslední vítězství,“ řekl asistent trenéra HC Moeller Pardubice Pavel Rohlík. V pardubické sestavě by oproti jejímu poslednímu složení mělo opět dojít k dílčím úpravám.

V úvodním zápase letního poháru Pardubičtí mile překvapili i trenéry. Moeller v Chrudimi porazil Liberec po tuhém boji 2:1. Kouč Rohlík ale po utkání nešetřil slovy chvály. Nyní ale čeká před Pardubicemi další výzva. Prvně od prohraného finále se utkají s klubem HC Sparta Praha.

Do tohoto duelu by opět měla vyjet krapet pozměněná sestava „domácích“. „Nechceme hrát pohár pouze na čtyři pětky, chceme dát šanci všem, abychom pak mohli poté kádr zúžit. Uvidíme podle zdravotního stavu, kdo nastoupí, každopádně dostanou šanci další hráči,“ pronesl Pavel Rohlík.

Z hráčů, kteří by měli patřit k osám nově budovaného týmu a jsou ostře sledováni pardubickými příznivci, se zatím fanouškům nepředstavili brankář Ján Lašák, obránce Aleš Píša a útočník Radoslav Somík. Nastoupí dnes?

„Aleš na konci přerovského soustředění měl horečky. Takže jsme jej raději nechali v utkání s Libercem odpočinout. Radoslav Somík byl ještě u lékaře, měl nějaké problémy z minulé sezony. Ten by měl nastoupit později. Ján Lašák trénoval lehce, tak jsme jej zatím nechali odpočívat. Je v takové náběhové fázi. Nechtěli jsme ho vzhledem ke zdravotnímu stavu kolena zatěžovat,“ informoval pardubický kouč.

Od finále snů mezi týmy HC Moeller Pardubice a HC Sparta Praha utekly čtyři měsíce. Nyní se oba kluby střetnou v letním hokejovém poháru.

Zápas opět zhlédne chrudimský stadion. Na první utkání znovuobnovené letní soutěže si do jeho hlediště našlo cestu zhruba 1500 diváků, kteří vytvořili pohodovou atmosféru. Na dnešní zápas lze očekávat vyšší návštěvu.

„Je to menší stadion než v Pardubicích, ale vůbec nám to nevadí. Kluci si tu zvykli, je to jen příprava. Nemáme s tím absolutně žádný problém. Je to tu živější, hala je plechová, všechno se ozývá. Hráčům je to jedno, hrát v Pardubicích se nedá, tak hrajeme tady. Líbí se nám tu,“ dodal Pavel Rohlík.