27.01.2018
Jan Hrabal

Uspokojení přijít nemůže, ví Tomáš Svoboda

PARDUBICE — Šest bodů získali v tomto týdnu hokejisté Pardubic, naplno tak využili výhody domácího prostředí – v úterý přehráli Vítkovice, v pátek zdolali Mladou Boleslaví. „V naší situaci není žádný zápas jednoduchý. Každý tým finišuje, zisk tří bodů je pro nás velmi důležitý. S Mladou Boleslaví to byl zápas o šest bodů a my jej zvládli,“ prohlásil útočník Tomáš Svoboda.

Letošní extraligové statistiky Tomáše Svobody v Dynamu
Utkání Branky Nahrávky Body/td> +/− Trestné minuty
8 2 6 8 0 4

„Naštěstí jsme hned vedli, možná jsme se ale uklidnili až moc. Chyběl nám ‚drajv‘, Mladá Boleslav hrála druhých deset minut výborně. Nástup do druhé třetiny se nám vůbec nepovedl, inkasovali jsme navíc ve vlastní přesilovce – to se nesmí stávat,“ hodnotil nakonec povedený duel.

Pardubice v něm pálily do brankové konstrukce. „Mockrát se nevidí tolik tyček, nás to dnes mrzet nemusí. Já osobně mám lepší pocit z nich, než když střely lítají vedle. My přece jen trefujeme bránu, tlak tam je. Kdybychom prohráli – mluvil bych jinak,“ nechal se slyšet Tomáš Svoboda.

„Dýchá se trochu lépe. Nezvládli jsme doma zápas se Zlínem, prohráli jsme v Chomutově. Po Jihlavě nás doma čeká Plzeň, pak jedeme do Brna. Neříkám, že nechceme vyhrávat, každopádně nám se nic nemění, jdeme si za tím, co chceme, a to zápas od zápasu. Kolikátí budeme po nedělním kole, neřešíme, pro nás se nic nemění. My musíme šlapat, všichni to víme, každý si toho je vědomý… Žádné uspokojení přijít nemůže,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.