23.01.2018
Jan Hrabal

Marek Trončinský mě dobře trefil, usmíval se Matěj Beran

PARDUBICE — Nesmírně důležitý třetí gól vsítil ve třetí třetině utkání s Vítkovicemi Matěj Beran. Sklepl si střelu od Marka Trončinského a jakmile puk spadl na zem, poslal jej do sítě.

„Hodil jsem puk Marku Trončinskému na modrou čáru, oni na mě zapomněli, Marek mě trefil, já se snažil puk tečovat, ale odrazil se mi a já jej dorazil do poloprázdné brány. O vysokou hůl jsem neměl strach – Marek mě trefil dobře,“ komentoval svou sedmou trefu letošní sezony.

Pardubice nevstoupily do zápasu dobře, zkraje utkání prohrávaly. „Bohužel se nám často stává, že dostaneme první gól. Stalo se to v neděli v Chomutově i nyní s Vítkovicemi. Náš mančaft ale má sílu, je tu dobrá parta, jen tak nás něco nepoloží. Navíc jsme měli dostatek času… Myslím si, že ve druhé třetině jsme byli výrazně lepší a proto jsme získali tři body,“ ohlédl se za povedeným střetnutím s Vítkovicemi.

„Dobře jsme bruslili, napadali, chodili do brány, to si říkáme každý zápas. To rozhodlo. První dvě třetiny jsme byli lepším mužstvem, ve třetí nás hodně podržel Ondřej Kacetl, hlavně za stavu 4:3, kdy vychytal navíc samostatný únik soupeře,“ pokračoval.

Matěj Beran vstřelil sedmý gól v letošním ročníku. „Mohl bych být produktivnější, stále je to na houpačce. Chtěl bych mít v sezoně nějakých dvanáct patnáct branek, ne jen sedm. Jsem rád za každý gól, snad mi to bude padat nadále. Rád se srážím a chodím do brány, zde také padá nejvíce gólů. Občas se ke mně odrazí nějaký puk…“ přemýšlel nahlas.

„Chci se posouvat dál, pokud bych ve výkonnosti nestoupal, tak bych spíše skončil s hokejem a dělal něco jiného. Vděčím za to Petru Mockovi, našemu kondičnímu trenérovi, se kterým hodně spolupracuji. Zesílil jsem nohy, pracujeme na odrazové síle a cítím se daleko lépe, za to vděčím hodně jemu,“ řekl pro klubový YouTube kanál.