12.01.2018
Jan Hrabal

Každý bod je pro nás zlatý, ví Petr Sýkora

HRADEC KRÁLOVÉ — Dvaadvacáté východočeské derby rozhodl vítěznou branku, to páteční otevřel povedenou střelou od modré čáry. Ano, byla tečovaná domácím hráčem, ale Petr Sýkora byl jedním z těch, kteří pomohli Pardubicím po 24 letech vyhrát v Hradci Králové v základní hrací době.

„Jsem rád, že jsme se Hradci Králové vyrovnali v rychlosti. Mají perfektní mančaft, proti nim se hraje těžko. Hrálo se před parádní kulisou, jsem rád, že jsme to zvládli,“ řekl po skončení utkání střelec 377 branek v nejvyšší soutěži včetně baráže.

Dynamo bylo za svou šichtu odměněno sladkou výhrou. Zatímco první vzájemný duel letošní sezony skončil jednoznačně pro silný Mountfield, třetí a čtvrtý vyhrály Pardubice po tuhém boji 3:2.

„Myslím si, že proti nim musí hrát každý na sto procent po celé utkání, musí šlapat. Jakmile se zatáhne do defenzívy, tak oni toho dokáží využít, mají vynikající hráče. Snažili jsme se dodržet to, co jsme si řekli,“ prohlásil Petr Sýkora.

V ČPP Aréně zaúřadovala první formace, jež vsítil první dvě branky hostujícího celku. Velkou devízou celého útoku je příchod Tomáše Svobody, který hraje právě s hráčem s číslem 37 přesilové hry. Palebná síla červenobílé party se zvýšila.

„On je pro nás velkým oživením, on je střelec, dokáže z vrcholu kruhu vypálit, což potvrdil hned v prvním utkání. Je výborný hráč!“ řekl Petr Sýkora.

Pardubice vyhrály druhé východočeské derby v řadě, což je mimochodem poprvé od návratu nejvyšší soutěže do Hradce Králové. „Jsme rádi, že jsme zvítězili. Šňůra, kterou Mountfield měl, byla opravdu dlouhá. Ještě stále mám jim co vracet,“ konstatoval nejlepší střelec Dynama nejen v této sezoně.

Petr Sýkora neopomněl pochválit Antonína Duška, který svou první trefou v letošní sezoně rozhodl vyrovnaná zápas. „Tonda tam perfektně najel, nic nevymýšlel a vystřelil, padlo to tam a díky němu jsme vyhráli!“ řekl.

„Snažíme se hrát zápas od zápasu, snažíme se sbírat body, kde to jde. Tabulka je extrémně vyrovnaná – každý bod je pro nás zlatý!“ doplnil Petr Sýkora po DERBY #23.