04.07.2007
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Nucené stop! Jan Kolář si poranil vazy v koleni a musí na operaci

Pořádný kopec smůly sedá na hbitého útočníka HC Moeller Pardubice Jana Koláře. Šestadvacetiletý hokejista nedohrál uplynulou extraligovou sezonu pro zranění ve třetím utkání finále O2 extraligy s pražskou Spartou a nyní řeší další vážné zdravotní patálie. V závěru sobotního fotbalového utkání v Křižanovicích proti internacionálům AC Sparta Praha si totiž po ostrém souboji s jedním ze soupeřů poranil přední křížové vazy. „Je to samozřejmě velká smůla, ale bohužel musí jít na operaci. Jinak to nejde,“ aktuálně zpravuje generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý.

Vše se stalo během fotbalového utkání v rámci Žlutomodrého dne Berry v Křižanovicích u Chrudimi. V závěru utkání s internacionály AC Sparta Praha po ostrém souboji Jan Kolář, jenž byl nejlepším střelcem HC Moeller Pardubice, musel být ošetřen. Zápas byl poté rozhodčím ukončen.

Osudový moment pro Jana Koláře. Po tomto souboji si poranil kolenní vazy.

Odhady lékařů nejsou příliš optimistické, podle nich si tvořivý forvard nezahraje dost dlouho. „Vypadá to, že bude muset stát až polovinu sezony,“ smutně doplňuje generální manažer pardubického hokejového klubu.

Jan Kolář má za sebou nejúspěšnější sezonu – v 59 odehraných zápasech získal 23 bodů za 6 vstřelených branek a 17 nahrávek.