07.12.2017
Kristýna Řezníčková, Jan Hrabal

Mikulášský kurz bruslení pobavil děti i rodiče

PARDUBICE — Stalo se již hezkou tradicí, že první prosincový kurz bruslení obohatí návštěva čerta, Mikuláše a anděla. Děcka si tak kromě dalších kroků ve výuce bruslení mohla užít spoustu srandy a domů si odnést pár sladkostí.

„Tuto aktivitu děláme každý rok – dětem předáme čokolády, aby měly od nás dárek, že se zúčastnily našeho kurzu,“ řekl šéftrenér mládeže Petr Hemský.

„Letos máme v kurzu zhruba stovku dětí. Letos nově jsme dávali zdarma hokejové sety, ještě nám jich zhruba dvacet zbývá. Kdo má zájem se naučit bruslit a užít si zábavu, tak se může přihlásit. Stačí přijít v pondělí nebo ve středu o půl šesté do haly a my se postaráme o zapsání,“ pokračoval.

Kurz bruslení začal v září, jeho konec je naplánován na březen. „Už nyní je znát u dětí posun v dovednosti, přece jen čtyři měsíce jsou dlouhá doba. Nejmenší neuměli prakticky vůbec nic, už umí stát a vstávat na brusle, dokáží koordinovat své pohyby a dál pokračují. Pokročilí jsou samozřejmě dál. U dětí je každý měsíc výuky znatelný a ukazuje progres,“ nechal se slyšet.

Po skončení kurzu se děcka mohou dostat do herního ročníku. „Při velkém počtu dětí provedeme jejich výběr do prvního herního ročníku. Pak se mohou hokeji věnovat naplno a zlepšovat se v něm,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.