25.11.2017
Adam Joska

Starší dorostenci prohráli doma se Slavií

PARDUBICE — Pardubice nepotvrdily páteční výhru nad Kladnem, ze zápasu se Slavií vyšly bodově i gólově na prázdno, Slavia napravila vysokou porážku od Hradce. Po bezbrankové první části využil v polovině utkání přesilovku pět na tři Kižlin, další dvě branky přidala Slavia v první minutě třetí třetiny. Dynamo sice mírně přestřílelo soupeře, ale střelecky se mu nedařilo.

NOEN extraliga staršího dorostu, 22. kolo, sobota 25.11.2017, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

0:3
0:0, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 30:29 Kižlin (Hradil, Klapka), 40:32 Hradil (Kižlin, Zderadička), 41. Klapka (Hasil). Rozhodčí: Homola – Křivohlavý, Krejčí. Vyloučení: 7:5, navíc Jiří Bucek (PCE) 10 minut osobní trest a trest do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 0:1. Diváci: 30. Střely na branku: 29:26. Průběh utkání: 0:3.
Dynamo Pardubice: Nečas – Blažej, Dubovči, Jelínek, Leder, Nedelka, Oliva, Pejzl, Secký – Bucek, Chára, Kostka, Poul, Rohlík, Rouha, Rozlílek, Šír, Tobiáš, Trejbal, Zeman.
Slavia Praha: Pánek – Antoš, Fiala, Macek, Mareček, Srdínko, Zderadička – Hasil, Havrda, Hradil, Kižlin, Klapka, Křenek, Petrák, Turek, Vaniš, Vlček, Všetečka.

Komentář

První třetina byla vyrovnaná, Pardubice ubránily jednu početní výhodu soupeře. Do dobré šance se v ní dostal Turek, který však zakončil pouze do betonu Nečase, jenž se roztáhl po celé délce branky.

Na začátku druhé části hráli domácí přesilovku čtyři proti třem, Jelínek nabil na střelu z první Buckovi, jehož dělovka skončil na pravé tyčce slávistické branky, od níž se odrazila do ochranné sítě. Pánek měl opět velké štěstí o dvě minuty později, sám na něj mířil Chára, který byl mírně atakovaný obráncem, přesto dokázal zakončit a opět zvonila pravé tyčka. Na druhé straně musel řešit Nečas únik Všetečky, ten proti němu zkusil bekhendový blafák, kterým ale na gólmana nevyzrál. Pardubice kapitulovaly ve 31. minutě ve dvojnásobném oslabení, po střele Klapky z levé strany propadl Nečasovi puk mezi betony, Hradil byl v dorážce neúspěšný, David Kižlin už ho dokázal procpat za brankovou čáru – 0:1. Vedení Slavie mohl navýšit Petrák, který využil chyby Jelínka, bekhendovým blafákem si udělal místo v pravé části branky, jenže při zakončení mu sjel kotouč z čepele.

Kritická byla pro Dynamo hned první minuta třetí části, v ní inkasovalo totiž hned dvě branky. Po nahození Zderadičky se kotouč odrazil na levou stranu k Hradilovi, který ho nad betonem Nečase poslal do sítě – 0:2. O dvacet jedna vteřin později domácí propadli v obraně, Hasil nahrál před branku Adamu Klapkovi a ten z první propálil brankáře – 0:3. Po objetí branky se několikrát snažil zasunout kotouč za brankovou čáru Kostka, po něm byl neúspěšný z dorážky také Trejbal. V přesilovce tečoval Dubovčiho pokus od modré těsně před brankou Kostka, jenže puk skončil těsně vedle branky. Pět minut před koncem dostal Jiří Bucek po střetu s brankářem Pánkem u zadního mantinelu celkově třicet dva trestných minut. V závěru mohl ještě navýšit gólový rozdíl Hradil ze samostatného úniku, Secký ho fauloval a on Nečase nepřekonal.

Zápasy v sezóně

22. kolo, 25. 11. 2017
PCE - SLA
0:3
35. kolo, 17. 1. 2018
SLA - PCE
6:5p
OF1, 17. 3. 2018
PCE - SLA
1:2sn
OF2, 18. 3. 2018
PCE - SLA
4:3
OF3, 20. 3. 2018
SLA - PCE
2:3p
OF4, 21. 3. 2018
SLA - PCE
1:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube