22.11.2017
Jan Hrabal

Nálada je letos mnohem lepší, je rád Tomáš Rolinek

PARDUBICE — Žádné bujaré oslavy, ba naopak pokorná spokojenost ze zisku tří bodů a zdvižené ukazováčky nad ne úplně perfektní hrou. Taková nálada se nesla v kabině Dynama po skončení úterního utkání s Litvínovem, který Pardubice vyprovodily 5:0. Východočeši ale moc dobře vědí, že zápas ukázal i nedostatky.

Extraligové statistiky Tomáše Rolinka včetně baráže
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Tr. minuty
644 168 173 340 +28 442

„Děkujeme brankáři Ondřeji Kacetlovi, byl to jeho zápas a díky němu jsme vyhráli. Naše hra nebyla taková jako konečný výsledek. V neděli jsme nehráli, nebyli jsme rozjetí, na začátku to nemělo z naší strany potřebný drajv, bylo to ospalé a pomalejší, soupeř nás přehrával. Ve druhé třetině jsme měli hodně přečíslení, nějak nám to ale nešlo. Zaměřovali jsme se spíše na obranu a z toho vyplývaly naše protiútoky. Litvínov za našeho vedení otevíral svou hru, to nám nahrávalo k brejkům,“ hodnotil utkání útočník Dynama Tomáš Rolinek.

Pardubice získaly po reprezentační přestávce osm z devíti možných bodů. Kapitán červenobílých má ale v čerstvé paměti, jak na tom byl jeho tým například po vysoké prohře v Plzni… „Také jsme byli poslední, nemohli jsme mít důvody ke spokojenosti, ale nálada a všechno kolem je mnohem lepší ve srovnání s loňskou nebo dokonce předloňskou sezonou,“ řekl pro klubový YouTube kanál.