25.06.2007
(HoH)

Odveta se nepovedla. Titul obhájili zlínští in line hokejisté

Stačilo jim remizovat a mohli slavit mistrovský titul. Nakonec to nevyšlo. Pardubičtí in line hokejisté IHC Bonfire Střída Sport Pardubice prohráli ve včerejším druhém finálovém utkání s IHC Devils PROZAX Zlín 6:7, neuspěli i v následném prodloužení. Titul obhájili Zlínští. Pardubické mužstvo skončilo sezonu 2006/2007, stejně jako jejich extraligoví kolegové v ledním hokeji, stříbrné.

Pardubice ale měly zápas skvěle rozjetý, v 17. minutě zvyšoval Petr Hemský na 4:1 a zdálo se, že malá hala ČEZ Areny se po konci utkání bude opájet radostí. Jenže soupeř hlavně díky bravurně zvládnuté třetí čtvrtině skóre otočil a napínavý duel dotáhl do prodloužení. V základní hrací době vyhrál 7:6.

V nastavení dlouho branka nepadla, až čtyřicet vteřin před koncem desetiminutového prodloužení napálil Karel Rachůnek kotouč tak prudce na branku Dušana Salfického, až se prodral do sítě.

„Karel ukázal své kvality, trefil to výborně. Přede mnou si kleknul bek. Vyklonil jsem se víc doleva, ale on to prostřelil skrz něj. A ještě ho puk trošku líznul,“ litoval podle MF DNES tohoto momentu gólman, jenž v této sezoně získal titul s pražskou Spartou.


Druhé finále in line hokejové extraligy, 24.6.2007, 11.00 hodin, ČEZ Arena Pardubice
IHC Bonfire Střída Sport Pardubice 6
IHC Devils PROZAX Zlín 7

Podrobnosti:
Čtvrtiny: 3:1, 1:2, 0:3, 2:1.
Branky Pardubic: P. Hemský 2, Heřman 2, Koudelka, Střída.


Rozhodující prodloužení finále in line hokejové extraligy, 24.6.2007, ČEZ Arena Pardubice
IHC Bonfire Střída Sport Pardubice 0
IHC Devils PROZAX Zlín 1