06.11.2017
Jan Hrabal

Hokejisté Dynama se rozjeli na starty reprezentací

PARDUBICE — Všech pět mládežnických kategorií má na svém programu reprezentační srazy. Na všechny byli aspoň v pozicích náhradníků nominováni hokejisté Dynama.

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let

Juniory čeká v tomto týdnu turnaj čtyř zemí v ruské Balašiše. Z pardubického týmu byl na tuto akci nominován útočník Martin Kaut, ten hned po skončení nedělního duelu s Plzní odjel do Klášterce nad Ohří, odkud se přes Prahu tým přesune do Ruska.

Martin Kaut odehrál v letošní sezoně 14 utkání v Tipsport extralize, ve dvou byl úspěšný střelecky, dále přidal dvě nahrávky. Ve středu čeká juniorský národní tým souboj s Finskem, o den později se utká s Ruskem a třízápasovou porci v Balašiše zakončí čtvrteční duel se Švédskem. Náhradníkem je brankář Milan Klouček.

Česká hokejová reprezentace do devatenácti let

Druhý nejstarší mládežnický reprezentační tým má dostaveníčko v Ostravě, kam po poledni vlakem odjel i brankář Milan Klouček. Na českou „devatenáctku“ čeká nejprve soustředění v Ostravě-Porubě a po něm trojice přípravných utkání s Finskem, se kterým se střetne postupně v Kopřivnici, Frýdku-Místku a na zmíněném porubském stadionu.

Milan Klouček zahájil letošní sezonu v Litoměřicích, odkud si jej trenéři vytáhli před měsícem do pardubického A týmu. Progresivní gólman potěšil kvalitními výkony, může se pochlubit úspěšností zákroků 92,48 procent a průměrem 2,25 obdržené branky na zápas.

Česká hokejová reprezentace do osmnácti let

Turnaje pěti zemí ve Finsku se účastní národní mužstvo do osmnácti let. Do pozice náhradníků byli na tuto akci nominováni brankář Tomáš Vlk a obránce Jan Oliva.

Oba borci nastoupili v této sezoně k utkáním juniorské i dorostenecké extraligy. Česká reprezentace se postupně ve finské Hämeenlinně utká s domácím týmem, dále pak Švédskem, Švýcarskem a Spojenými státy americkými.

Česká hokejová reprezentace do sedmnácti let

Na prestižní World Hockey U17 Challenge již začátkem listopadu odcestoval český národní tým do sedmnácti let. Členem této reprezentace je také útočník Filip Koffer. Pardubický odchovanec vstřelil vítězný gól v předturnajovém utkání se Švédskem. Česká reprezentace na úvod turnaje prohrála s USA 2:5, v dalších zápasech se střetne s týmy „Canada Black“ a „Canada White“. Další soupeři vzejdou z dalšího vývoje klání.

Filip Koffer letos pravidelně boduje ve starším dorostu, ve dvanácti utkáních vstřelil pět branek a přidal totožný počet nahrávek.

Česká hokejová reprezentace do šestnácti let

Nejmladší reprezentační celek se sejde v Klášterci nad Ohří, v rámci soustředění sehraje trojici utkání se Švýcarskem. Náhradníkem na tuto akci je Michal Rouha.

Odchovanec choceňského hokeje je nejproduktivnějším hráčem mladšího dorostu v letošní sezoně, ve čtrnácti utkáních vstřelil tucet branek a na dalších jedenáct přihrál.