20.06.2007
Jan Hrabal

Fotbalový týden zakončí HC Moeller na turnaji v Mutěnicích

Zajímavé měření sil s ostatními extraligovými celky čeká na hokejisty HC Moeller Pardubice. Ti se tento čtvrtek a pátek zúčastní 13. ročníku fotbalového turnaje Vínocup 2007 v Mutěnicích na Hodonínsku. Ve skupině A si HC Moeller zahraje se Vsetínskou hokejovou a Energií Karlovy Vary. „Chceme v Mutěnicích v pohodě završit suchou letní přípravu. Snad tam uděláme solidní výsledek a pořádně si zahrajeme. Hlavní je, abychom se vrátili všichni zdraví bez nějakých zranění,“ říká před tímto turnajem mezi celky hokejové O2 extraligy útočník Zdeněk Ondřej.

Fotbalový tým HC Moeller Pardubice čekají dva zápasy ve skupině a podle jejich výsledků se Východočeši budou na fotbalovém pažitu prát o další pořadí ve vyřazovacích bojích proti druhé skupině. V ní jsou Oceláři Třinec, Lasselsberger Plzeň a Slovan Ústečtí Lvi.

„Takové zápasy jsou příjemným zpestřením letní přípravy. Je to určitě lepší, než někde jezdit na kole, nebo běhat po lesích,“ pokračuje Zdeněk Ondřej, jenž i na fotbalovém hřišti hraje útočníka.

HC Moeller odjíždí do Mutěnic nedlouho poté, co se vrátil z náročného soustředění v Luhačovicích. „Určitě cítíme fyzicky náročné dny v Luhačovicích, bylo toho fakt hodně. Ale potrénovali jsme opravdu pořádně, teď jsme sice trochu zatažení, ale fyzička tam je. Takové fotbaly nám rozhodně prospějí,“ dodává Zdeněk Ondřej.

V těchto dresech nastoupí fotbalisté HC Moeller Pardubice na Vínocupu 2007 v Mutěnicích.

Na jih Moravy se těší i obránce Jan Snopek. „Bude to solidní záběr, fakt příprava. Ale my chceme taková utkání vyhrát, bereme je soutěžně,“ vzkazuje důrazný bek, který číslo 28 z ledové plochy vyměnil za dvojku.

„Cokoliv chci vyhrát. Když se hrávaly turnaje v Malenovicích, tak jsem tam vyhrál s Karlovými Vary i Slavií Praha. Pardubice si už také výhru odvezly, tak snad to vyjde i letos v Mutěnicích,“ věří Jan Snopek.

Pardubičtí se na mutěnický turnaj speciálně nepřipravovali. Mají za sebou dva zápasy z úvodu tohoto týdne proti pardubickým celkům z nižších soutěží. „V nich jsme se trochu chystali, abychom si zažili své posty a neběhali tam jako děti bez domova. I trenér občas vloží do procesu fotbalový trénink,“ pokračuje.

„Určitě to je příjemné zpestření letní přípravy. Potkáme se s hráči jiných mančaftů, třeba se těším na Tomáše Divíška z Plzně a Václava Benáka, se kterým jsem hrával ve Znojmě. Popovídáme si, není to tak napnuté jako během sezony,“ dodává Jan Snopek.

Vínocup 2007 – 13. ročník fotbalového turnaje extraligových hokejových mužstev

Termín konání: 21.–22. června 2007 v Mutěnicích
Povrch: tráva, umělá tráva
Hrací doba: 2×30 minut
Přestávka mezi zápasy: 10 minut
Počet hráčů: každé mužstvo může na zápas nominovat 15 hráčů
Bodování: v základních skupinách za vítězný zápas budou přičteny 3 body, za remízu 1 bod, v případě zisku stejného počtu bodů rozhoduje větší počet vstřelených branek, další zápasy turnaje se hrají vyřazovacím systémem

Skupina A: Skupina B:
Vsetínská hokejová
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
HC Lasselsberger Plzeň
HC MOELLER PARDUBICE
HC Slovan Ústečtí Lvi

Čtvrtek 21. června 2007

Skupiny
12.00–13.10
A: Vsetín – Karlovy Vary (umělá tráva)
B: Třinec – Plzeň (hlavní hřiště)
13.20–14.30
A: Karlovy Vary – PARDUBICE (hlavní hřiště)
B: Plzeň – Ústí nad Labem (umělá tráva)
14.40–15.50
A: Vsetín – PARDUBICE (umělá tráva)
B: Třinec – Ústí nad Labem (hlavní hřiště)
Čtvrtfinále
16.15–17.25
A2–B3 (hlavní hřiště)
17.30–18.40
A3–B2 (hlavní hřiště)

Pátek 22. června 2007

Semifinále
10.00–11.10
vítěz ze skupiny A – vítěz A2–B3 (hlavní hřiště)
11.15–12.25
vítěz ze skupiny B – vítěz A3–B2 (hlavní hřiště)
O 5. místo
12.30–13.40
poražení čtvrtfinalisté (hlavní hřiště)
O 3. místo
13.50–15.00
poražení semifinalisté (hlavní hřiště)
Finále
15.15–16.30
poražení čtvrtfinalisté (hlavní hřiště)