19.06.2007
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Moeller dlouho vedl, nakonec jej Tesla přehrála

Včera vyhráli v Srchu 4:2, dnes se museli sklonit před fotbalovým uměním svého soupeře. Na stadionu Pod Vinicí prohráli hokejisté HC Moeller Pardubice s kombinovaným výběrem Tesly Pardubice B a C 1:2. Jedinou branku hokejistů vstřelil v 18. minutě utkání Tomáš Rolinek. Tesla v poslední desetiminutovce skóre otočila ve svůj prospěch.

„Rozhodčí nemůže pískat v 60. minutě takovou penaltu, která navíc nebyla,“ naoko se zlobil po zápase obránce HC Moeller Jan Snopek, který tvrdil defenzívu i na fotbalovém pažitu. Tesla totiž vyrovnala z nařízené desítky po ruce v penaltovém území. Dvě minuty před koncem fotbalisté dokonali obrat.

„Sedmdesát minut jsme se fakt solidně hýbali s mladými fotbalisty, kteří si to, na rozdíl od nás, umí nahrát. Fotbal je součást herní přípravy – je tam mnoho sprintů, naberme určitý objem. Takový mač zpestří přípravu, je to lepší, než abychom někde běhali v lese jen tak,“ zhodnotil zápas důrazný bek pardubického Moelleru.

Podle Jana Snopka byl soupeř lepší hlavně v technice a umění s balonem. „My máme zažité určité věci na ledě, oni zase umí roztáhnout hru, jak potřebují, a umí si dát balon za obranu. My si nahráváme do ofsajdu a snažíme se je vyšachovat, než podniknout nějaký rychlý sehraný protiútok,“ doplnil Jan Snopek.

Hodně kilometrů naběhal útočník Zdeněk Ondřej. Ten v prvním poločase spálil asi největší šanci hokejistů. Řítil se sám na branku Tesly, ale tu za stavu 1:0 vysoko přestřelil. Bezprostředně po této situaci si hlasitě zanadával, po chvíli se usmíval nad promarněnou příležitostí.

„Takové fotbálky jsou určitě vítaným zpestřením, člověka to samozřejmě velice baví. Maká se u toho, je to kolektivní forma zábavy,“ ohlédl se za pohodovým podvečerem u Chrudimky.

Pardubičtí hokejisté se na takové utkání připravují, ale jeden trénink pochopitelně nemůže nahradit fotbalový náskok borců, kteří kopačky obouvají denně. „V pondělí jsme měli fotbalový trénink, jsme rádi, že si můžeme takhle vyloženě zahrát. Je to herní týden. Každý zápas chceme vyhrát, nechceme se pokopat, ale hrát čistě, zahrát si, zaběhat. Když vyhrajeme, tak to hřeje,“ pousmál se.

„Dnes jsme sice prohráli, bylo by lepší, kdybychom zvítězili, když jsme většinu zápasu vedli, ale Tesla byla fotbalovější, lépe si podrží balon na noze, my hrajeme takové zápasy akorát v letní přípravě. Je vidět, že oni to s balonem umí lépe, určitě prohrát 1:2 není špatný výsledek,“ dodal Zdeněk Ondřej.


Přátelské fotbalové utkání, 19.6.2007, 18.00 hodin, Pardubice, Pod Vinicí
Tesla Pardubice B a C 2
HC Moeller Pardubice 1

Podrobnosti:
Poločas: 0:1.
Branky: 61. Satrapa z penalty, 68. Betlach – 18. Rolinek. Bez karet. Diváci: 150 (odhad). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Pardubice: Lašák – Snopek, Koma, Havíř, Linhart, M. Šeda, Rolinek, Pivko, O. Nakládal, M. Hlinka, Tvrdík, Kindl, Ondřej, Havel, J. Nakládal. Hráči se střídali „hokejově“.

Fotografie ze zápasu: