21.10.2017
Adam Joska

Starší dorost pokračuje na vítězné vlně

PARDUBICE — Starší dorostenci zakončili nabitý týden, ve kterém vybojovali osm bodů, čtvrtou výhrou v řadě. Během tří minut v první třetině si vytvořili tříbrankový náskok a své vedení si hlídali až do konce zápasu. Dvakrát se střelecky prosadil Antoníček, další branky přidali Rohlík, Zeman a Tobiáš.

NOEN extraliga staršího dorostu, 14. kolo, sobota 21.10.2017, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Havlíčkův Brod

5:1
3:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 13:07 Rohlík (Leder, Šír), 15:02 Zeman, 15:48 Antoníček (Zeman, Bucek), 36:34 Antoníček (Bucek), 54:38 Tobiáš (Poul, Nedelka) – 34:25 Cachnín (Křehlík). Rozhodčí: Micka – Kotlík, Nekvapil. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 42:20. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Dynamo Pardubice: Vlk – Dubovči, Hrádek, Oliva, Leder, Pejzl, Nedelka, Secký, Blažej – Šír, Poul, Zeman, Rozlílek, Antoníček, Trejbal, Kostka, Rohlík, Tobiáš, Bucek, Koffer, Rouha.
Havlíčkův Brod: Rachůnek (15:48 Arbelovský) – Dvořák, Adam, Škareda, Horák, Dudycha, Vaněk – Vaňous, Pejchal, Petržilka, Kohout, Tecl, Hromádka, Rybáček, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín.

Komentář

První polovina první třetiny byla vyrovnaná, Dynamo se muselo bránit v oslabení, což se mu úspěšně povedlo. Ve skrumáži před brankou Pardubic se hosté snažili procpat kotouč za gólmana, nakonec Křehlík zakončil jen do jeho betonu. Na začátku 14. minuty předvedly Pardubice hezkou akci dvou na jednoho, po které se ujaly vedení. Leder dostal přihrávku na modré čáře, po kličce nahrál na levou stranu volnému Ondřeji Rohlíkovi, jenž si bekhendovým blafákem položil Rachůnka a zakončoval do odkryté části branky – 1:0. O dvě minuty později domácí navýšili své vedení, když využili přesilovou hru. Hosté se snažili zablokovat přihrávku Tomáše Zemana z levého kruhu na zadní tyčku, jenže to se jim příliš nepovedlo, jelikož si kotouč srazili do vlastní sítě – 2:0. Ještě ve stejné minutě chyboval po nahození Zemana na branku od modré čáry gólman Rachůnek, který neudržel puk v lapačce, pohotově k němu dojel Petr Antoníček a dorazil ho do sítě – 3:0. Na tuto branku zareagoval Havlíčkův Brod oddechovým časem a změnou v brankovišti, do kterého se postavil Arbelovský.

Dynamo ustálo přesilovku soupeře čtyř proti třem a po faulu Havlíčkova Brodu se počet hráčů na ledové ploše otočil. Brankáři Arbelovskému pomohla branková konstrukce, nejprve trefil Koffer protihráče před sebou, poté nahrál mezi kruhy Dubovčimu, jehož střelecký pokus se zastavil o tyčku. Kostka našel v ideální střelecké pozici přímo před brankou Bucka, tomu se však nepodařilo ideálně zakončit. Po neproměněné přesilovce se hostům povedlo snížit, rychlá akce při přečíslení dvou na jednoho zaznamenala úspěch. Richard Cachnín nahrál na levou stranu Křehlíkovi, který mu kotouč ihned vrátil zpět a on zakončil přesně mezi tři tyče – 3:1. Dynamo si ale ve 37. minutě vzalo své třibrankové vedení zpět, obránce nedokázal zastavit Petra Antoníčka, který překonal Arbelovského – 4:1.

Po Seckého chybě na útočné modré čáře se do rychlého úniku vydal Pokorný, v tísni před dotírajícím obráncem ale nezakončil příliš dobře. Ve třetí části příliš zajímavých akcí k vidění nebylo, Dynamo si hlídalo své vedení, které pět minut před koncem ještě dokázalo navýšit. Poul vyslal do samostatného úniku Ondřeje Tobiáše, jenž z bezprostřední blízkosti poslal kotouč přesně pod horní tyčku, což bylo to nejlepší, co mohl udělat, jelikož Arbelovský byl roztažený v celé dolní části branky – 5:1.

Zápasy v sezóně

3, 16. 9. 2017
PCE - HBR
9:3
9. kolo, 6. 10. 2017
HBR - PCE
4:3sn
14. kolo, 21. 10. 2017
PCE - HBR
5:1
19. kolo, 17. 11. 2017
HBR - PCE
1:9

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube