15.10.2017
Jan Hrabal

Výhru jak dárek? Beru, usmívá se Ondřej Kacetl

PARDUBICE — Brankář Ondřej Kacetl do Dynama přestoupil z Hradce Králové. Osud to tak chtěl, že DERBY #21 se hraje přesně v den jeho sedmadvacátých narozenin. Na jistě vyprodané utkání se těší a věří, že Pardubice zlomí nedobrou bilanci s rivalem.

„Musíme hrát dobře do defenzívy, jako v posledních zápasech. To znamená blokovat hodně střel, hlídat si volné hráče před brankou. A taky si dávat pozor na vyloučení, protože na přesilovky má Hradec Králové dobré hokejisty. Klíčem k úspěchu je hrát obětavě a plnit pokyny na sto procent,“ řekl gólman Dynama.

Nikdo v pardubickém týmu nezná tým Mountfieldu lépe jak on. Hradec Králové sice v prvních třech kolech nebodoval, pak se ale zvedl a už se propracoval do elitní šestky. „Mají v kádru šikovné hráče. Těžko říct, proč jim to na začátku nešlo, nevím, jestli se hledali. Vyhráli poslední zápasy, ale to samé musím říct i o nás, protože jsme poslední zápasy odehráli dobře. Myslím, že to bude vyrovnaný zápas,“ přemýšlel Ondřej Kacetl.

Podle něj největší hrozbou ze strany Lvů jsou zkušenosti. Stačí se podívat na soupisku Mountfieldu… „Jaroslav Bednář, Petr Koukal, v obraně René Vydarený – vše skvělí hokejisté. Potom přesilovky, kde to má většinou v režii Bedýnka, který je hodně šikovným hráčem. Pokud nebudeme vylučovaní, tak máme šanci,“ poznamenal.

Pokud trenéři nepromění sestavu, tak dnešní souboj bude sledovat ze střídačky. „Já jsem s Milanem Kloučkem odtrénoval celou letní přípravu, známe se dobře. Milan na sobě maká, snažíme se podporovat navzájem. Daří se mu a hlavně se daří celému týmu. Kluci pomáhají Kloudymu, on zase jim. Bylo vidět, že nebyl nasátý tou atmosférou, která byla po některých prohraných zápasech. Chytal si to svoje, protože přišel z Litoměřic v jiné psychické pohodě.
Opravdu jsem rád, že se mu daří. Je to hodný kluk, vzájemně si pomáháme,“ pochvalně se vyjádřil o devatenáctiletém kolegovi.

Do Hradce Králové se dle svých slov. Bude si moc vychutnat kulisu výjimečných východočeských soubojů z červenobílé strany. „V roli soupeře jsem to ještě nepoznal. Při zápasech tam vždy byla výborná atmosféra. Když fandí celý stadion, tak se chytá lépe, než když je ticho. Ale jako gólman se soustředíte hlavně na hru, abyste puky chytil,“ uzavřel dnešní oslavenec.