14.10.2017
Jan Hrabal

Ján Sýkora: Hrajeme jako správná parta, jako tým!

PARDUBICE — Čtvrté utkání v řadě s bodovým ziskem odehráli v pátek hokejisté Pardubic. Dynamo zdolalo v Tipsport areně tým Ocelářů 2:1. K výhře ve velmi vyrovnaném duelu vedl týmový výkon.

Letošní statistiky Jána Sýkory
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Tr. minuty
11 3 1 4 −1 0

„V naší situaci jsou cenné body i proti Horní Bzové, je jedno s kým hrajeme. My potřebujeme bodovat v každém utkání. Pomalu jdeme nahoru, ale stále nejsme produktivní, na gól se nadřeme. V neděli v Litvínově jsme vyhráli v nájezdech, přitom já sám mohl rozhodnout, ale nedal jsem gól. Výhru s Oceláři jsme vydřeli bojovností,“ řekl po skončení utkání útočník Ján Sýkora.

V první třetině byl střelecky aktivnější hostující tým, ve druhém dějství se tato statistika otočila v pardubický prospěch. „Říkali jsme si, že do nich musíme jít víc, ne jen okolo nich jezdit, ale pořádně hrát do těla, trenér zvýšil hlas v šatně, to bylo dobře. Od druhé třetiny jsme lépe bruslili, byli jsme více na puku a vyvíjeli jsme tlak na soupeře. Třinec hraje útočný hokej, dostávali jsme se do přečíslení a dokázali i využít dvou chyb, které udělali,“ poznamenal.

Dynamo dovedl k výhře pracovitý výkon, který podpořil opět takřka stoprocentní Milan Klouček. Devatenáctiletý brankář propustil za svá záda pouze jediný pokus Ocelářů. Puk za něj procpal Lukáš Krajíček v průběhu druhé třetiny. Pardubice dokázaly zápas v témže dějství otočit.

„Milan Klouček podává výborné výkony, jen ať mu to vydrží! Když jsem před čtyřmi roky hrál v Plzni, tak tam najednou vyletěl Matěj Machovský a to bylo totéž. Přeji mu, ať se drží, má hlavu čistou a čape jako doteď. Je to super i pro ostatní brankáře, že mohou mít mezi sebou přirozenou rivalitu a chytat bude ten, kdo bude mít nejlepší formu a bude se muset vytáhnout,“ usmál se Ján Sýkora.

„Odehráli jsme dobrý zápas, věřím, že nás posune dál, nechci to ale zakřiknout. Hrajeme jako tým, když se podíváme, jak Tomáš Rolinek na konci skáče proti střelám, aby je zblokoval a že se přidávají další, to je prostě tým! Prostě jsme to ubojovali, týmová práce nás musí zdobit i v dalších utkáních. A třeba se propracujeme k tomu, že soupeře nebudeme ubojovávat, ale i přehrávat,“ doplnil k pátečnímu utkání.

To další čeká na Dynamo v neděli v Hradci Králové. Tamní ČPP Aréna hostí DERBY #21. „Víme, že nás čeká výjimečný duel, budeme se snažit v Hradci Králové uspět. V pátek byli naši fanoušci opět šestým hráčem, v neděli jich přijede spousta nás podpořit. Když člověk prohrává a nedaří se, tak síly ubývá, ať jste natrénovaný jakkoliv… Prostě tam není. Jak se začne vyhrávat, tak jste najednou plni energie. Slyšel jsem, že jsme Hradec Králové dlouho neporazili, já tu jsem vlastně stále ještě chvíli… Zlomili jsme sérii se Spartou a vyhráli v Praze, jednou vždy přijde chvíle, kdy se karta obrátí, že?“ uzavřel Ján Sýkora.