28.9.2017
Adam Joska

Junioři porazili Mladou Boleslav v prodloužení

PARDUBICE — Junioři hráli s lídrem tabulky z Mladé Boleslavi vyrovnanou partii, ve které se oba týmy vystřídaly ve vedení, nakonec utkání dospělo až do prodloužení. V něm rozhodl o bodu navíc pro Dynamo přesnou trefou Václav Zídek, jenž vstřelil i první branku svého celku a na druhé se podílel asistencí.

DHL extraliga juniorů, 7. kolo, pátek 29.9.2017, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Mladá Boleslav

3:2p
1:1, 1:1, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 16:03 Zídek (Pochobradský, Bučko), 35:23 Bučko (Zídek, Štefka), 63:44. Zídek (Mert) – 4:48 Flynn (Mlčoch, Horský), 39:39 Dvořák. Rozhodčí: Kopeček – Laczko, Potůček. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 36:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Vlk – Pražák, Faltys, Žouželka, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Pochobradský, Petrus, Štefka, Machač, Veverka, Syrovec, Kubišta, Matýs, Zídek, Černý.
Mladá Boleslav: Krofta – Linhart, Uřidil, Chujac, Šanko, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Straka, Tóth, Kalas, Dvořák, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun.

Komentář

Hned v úvodu se mohli hosté dostat do vedení, když Dvořák poslal kotouč do předbrankového prostoru, ale ani jeden z jeho spoluhráčů ho nedokázal nasměřovat do odkryté části branky. V 5. minutě už se ale hráči Mladé Boleslavi z gólu radovali, Oscar Flynn využil hned první početní výhodu trefou z pravé strany – 0:1. Naopak Dynamo ani jednu ze dvou přesilovek v první třetině nevyužilo, do zajímavé šance se dostalo, když Mert nahrál z levé strany před branku Machačovi, jenž mohl zakončovat ze slibné pozice, ale ke kotouči se ideálně nedostal. Na začátku 17. minuty už se domácí dočkali vyrovnání, Václav Zídek se ujal puku ve středním pásmu, najel si s ním do středu levého kruhu, odkud vystřelil. Krofta sice dokázal proti jeho pokusu zasáhnout betonem, ale kotouč mu nakonec propadl až za brankovou čáru – 1:1.

Boleslavští se i na začátku druhé třetiny dostali do velké šance, Flynn vypálil po rychlém útoku z pravé strany, od brankáře Vlka se kotouč jen odrazil ke Kalašovi, ale ten z první místo do odkryté části brány vypálil pouze do ochranné sítě. Na druhé straně předvedli domácí pěknou akci v polovině utkání, Zídek nahrál zpětnou přihrávkou na Štefku, ten našel před branku si najíždějícího Pochobradského, který však zakončil jen do betonu gólmana. Po ubráněné přesilovce se mohl do samostného úniku dostat Zídek, byl zcela sám na útočné modré, jenže Mert mu nahrál hodně nepřesně. Ve 36. minutě tlak Pardubice nakonec vyústil v branku, Zídek poslal kotouč mezi kruhy na Martina Bučka, který svou přesnou trefou otočil vývoj utkání – 1:1. Jenže dvacet vteřin před koncem třetiny domácí neuhlídali v předbrankovém prostoru Jana Dvořáka, kterému se podařilo dostat puk za záda Vlka a vyrovnal – 2:2.

Východočeši se museli ve třetí dvacetiminutovce dvakrát bránit v oslabení, to se jim povedlo. Do jediné nebezpečnější akce se dostával Maršoun, který mohl dorazit kotouč do prázdné branky, jenže na kotouč včas nedosáhl. Přestože se oba týmy snažily rozhodnout duel v základní hrací době, hra byla plná nepřeností a zápas dospěl až do prodloužení. V něm minutu před koncem rozhodl o bodu navíc pro Pardubice Václav Zídek. Nabruslil si s kotoučem do podobné pozice jako při své první brance a vypálil přesně do vzdálenějšího horního rohu branky – 3:2.

Zápasy v sezóně

Přát., 1. 8. 2017
MBL - PCE
3:8
Přát., 8. 8. 2017
PCE - MBL
6:3
7. kolo, 29. 9. 2017
PCE - MBL
3:2p
24. kolo, 15. 12. 2017
MBL - PCE
3:4p
35. kolo, 2. 2. 2018
PCE - MBL
5:4
40. kolo, 3. 3. 2018
MBL - PCE
4:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube