10.06.2007
Jan Hrabal

Petr Koukal se tajně oženil. Věděli to jen Miloš Říha a Čáslavovi

Kde je „Kouky“? Možná takové dotazy běhaly hlavami některých hokejistů HC Moeller Pardubice po prvním dnu soustředění v Luhačovicích. Důvod jeho nepřítomnosti přitom byl velice zásadní a hlavně příjemný. Velký krok ve svém osobním životě totiž učinil Petr Koukal. Oženil se. „Před týdnem v pátek v jedenáct hodin dopoledne jsem měl tajnou svatbu s přítelkyní, nyní vlastně manželkou. A pak jsme odjeli na víkend do Paříže,“ líčí skrytou akci, o níž nikdo nevěděl. Ani obě rodiny, ani spoluhráči v mužstvu. Zkrátka dokonale utajená svatba, která se povedla!

Je to jako námět do nějakého velkého „bijáku“. V lednu požádal Petr Koukal svou přítelkyni o ruku, aby po jejím souhlasu vše společně naplánovali a tajně na začátku června uskutečnili. „Projednali jsme si termín, sehnali si letenky a hotel,“ usmívá se nyní Petr Koukal.

Svatební obřad se uskutečnil na zámku Kačina u Kutné Hory. Na jedné z nejkrásnějších empírových staveb v České republice. „Byli jsme tam jen my dva a svědci – rodina Čáslavova s dcerou Karolínkou. Vše probíhalo venku ve velmi uvolněné atmosféře. Teď ani nevím, kdo komu svědčil,“ směje se čtyřiadvacetiletý ženáč.

Největší starostí, samozřejmě kromě toho, aby vše organizačně „klaplo“ a zároveň se neprozradilo, měl z počasí. „Právě kvůli fotografiím, protože se jedná o jediný záznam pro naše rodiny. Bylo ale nádherně. Říkal jsem si hlavně, ať je v pátek pěkně a pak nám třeba výlet v Paříži proprší,“ pokračuje Petr Koukal.

Ale i počasí v hlavním městě Francouzské republiky vyšlo na podtrženou jedničku. „Moc se nám tam líbilo, fakt to byl nádherný víkend,“ rozplývá se nadšeně nad vzpomínkou na nedávnou událost.

„Prohlédli jsme si Eiffelovu věž, nahoru jsme se ale nedostali, byla tam obrovská fronta. Byli jsme všude a nikde. To bychom tam museli být dva týdny, abychom viděli všechno. Ale Louvre jsme samozřejmě viděli. Bydleli jsme těsně vedle Champs–Elysées, čili v centru. Ale i tak to bylo všechno daleko,“ tvrdí Petr Koukal.

Petr Koukal má za sebou jeden z nejsilnějších zážitků svého života. Nyní se ale už svědomitě připravuje na novou sezonu na soustředění v Luhačovicích.

Podle něj bude více času na svatební cestu při dovolené v červenci. A je velmi pravděpodobné, že povede právě do této nádherné metropole. „To budeme ještě řešit, kam pojedeme, v Paříži se nám líbilo, takže uvidíme,“ přiznává.

V pondělí se o velké změně dozvěděly i obě rodiny. Koukalovi pozvali všechny na večeři. „Tam jsme to oznámili. Maminky měly trochu slzičky, ale vše proběhlo v pořádku. Měli jsme už hotové fotografie, pán nám udělal album za víkend, tak jsme jej ukázali,“ popisuje překvapení.

„Sešlo se to, že na večeři byli úplně všichni, takže asi něco tušili, že třeba asi bude svatba. Byly tam obě rodiny, takže určitě očekávaly, že se něco děje,“ doplňuje jedním dechem. Ještě v pondělí večer se musel hlásit na luhačovickém soustředění. Měl povolení trenéra Miloše Říhy, že může přijet později. On byl jediný z mužstva, kdo věděl, co se děje.

Petr Koukal také v poslední době změnil své image, se svatbou ale prý nesouvisí. Dlouho chodíval s delšími vlasy, nyní je zkrátil a zdobí je melírky.

„V sezoně jsem se nechal ostříhat, nebyl jsem předtím snad tři čtvrtě roku u holiče. Když jsem za ním zašel, tak jsem to vzal krapet razantněji. Uvidíme, jestli to takhle nechám, nebo to nechám narůst,“ usmívá se s tím, že doma se toto zkrácení spolu se zesvětlením z letošního play off zatím zamlouvá.