16.09.2017
Jan Hrabal

Peter Quenneville dostal dvouzápasový trest

PRAHA — Předseda disciplinární komise Tipsport extraligy Karel Holý se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Petera Quennevilla na protihráče Oldricha Kotvana, za který mu byl v pátečním utkání v Mladé Boleslavi uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za faul kolenem.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. Vzhledem k rychlosti, v k zákroku došlo, již hráč nestihl reagovat na změnu směru jízdy protihráče, který se pokusil střetu pohybem do středu hřiště uniknout a zasáhl ho levým kolenem, vystrčeným do směru jízdy protihráče. Ve snaze minimalizovat následky střetu sice na poslední chvíli levou nohu nadzvedl, vzhledem k rychlosti a způsobu provedení zákroku si však musel být vědom toho, že zákrok může vést i k vážnému zranění.

Předseda disciplinární komise Tipsport extralify proto hráče Petera Quennevilla potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání za faul kolenem, přičemž zohlednil jak skutečnost, že protihráč v důsledku střetu utkání nedokončil, tak to, že hráč nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán.