31.05.2007
(HoH)

Galavečer pardubického hokeje ocenil nejlepší hokejisty

Včera večer slavnostně zakončil hokejový klub HC Moeller Pardubice uplynulou sezonu 2006/2007. A bylo to velmi příjemné loučení s tímto soutěžním ročníkem, během kterého získali extraligoví borci stříbro. Na pardubickém zámku se konal tradiční Galavečer pardubického hokeje, během něhož byli oceněni nejlepší hráči A týmu HC Moeller Pardubice a jednotlivých mládežnických kategorií. Dvě ceny převzal útočník Petr Sýkora, jenž se 49 gólovými zásahy v extraligové sezoně stal nejlepším pardubickým střelcem, a zároveň nejužitečnějším hráčem A týmu. Během celého setkání vládla mezi všemi zúčastněnými přátelská a pohodová nálada.

Veselo bylo při tradičním předávání cen nejlepším hráčům. Mladí borci z jednotlivých tříd dostávali památeční sošky od svých vzorů z A týmu.

Útočník Adam Havlík, nejlepší dorostenec, neopomněl během svých poměrně skromných slov zdůraznit fakt, že individuální statistiky nejsou pro tým až tolik důležité. V této sezoně přitom nasbíral ve 44 zápasech základní části 59 bodů za 27 branek a 32 přihrávek.

Nejlepší junior Ladislav Jindřich měl dvojí důvod k oslavám: včera za úspěšné zvládnutí maturitních zkoušek navíc dostal od předávajícího Miroslava Hlinky láhev šampaňského. I on vyhrál tabulku kanadského bodování své kategorie – získal 39 bodů ve 38 odehraných utkání za pardubickou juniorku. Brzy devatenáctiletý útočník nastoupil v této sezoně i prvně za A tým – ve 35. kole v liberecké Tipsport areně.

Ocenění hráči mládežnických družstev

Nejlepší hráč kategorie juniorů sezony:
Ladislav Jindřich
Nejlepší hráč kategorie dorostu sezony:
Adam Havlík
Nejlepší hráč 9. třídy sezony:
Martin Horáček
Nejlepší hráč 8. třídy sezony:
David Březina
Nejlepší hráč 7. třídy sezony:
Jakub Řezníček
Nejlepší hráč 6. třídy sezony:
Tomáš Pipek
Nejlepší hráč 5. třídy sezony:
Daniel Divecký
Nejlepší hráč 4. třídy sezony:
Michael Špaček
Nejlepší hráč 3. třídy sezony:
Dominik Dušek
Nejlepší hráč 2. třídy sezony:
Michal Machač

Nejvíce veselého vzruchu v obecenstvu, nebo spíše lépe mezi svými spoluhráči, přinesla cena pro nejslušnějšího hráče, kterým byl vyhlášen Jan Kolář. Ten v 59 zápasech obdržel pouze 32 trestných minut.

Naopak nejvíce přítomné pobavil nejlepší brankář Ján Lašák odpovědí na otázku, co jej nejvíce mrzí na promarněném finále. „Těch prvních devět inkasovaných gólů při prvních dvou finálových zápasech,“ reagovala osmadvacetiletá opora HC Moeller Pardubice.

Ocenění hráči A týmu

Nejužitečnější hráč sezony (Cena Bohuslava Šťastného):
Petr Sýkora
Nejlepší střelec sezony (Cena Vladimíra Martince):
Petr Sýkora
Nejlepší nahrávač sezony (Cena Otakara Janeckého):
Tomáš Rolinek
Nejlepší obránce sezony (Cena Vladimíra Kobranova):
Petr Čáslava
Nejlepší brankář sezony (Cena Dominika Haška):
Ján Lašák
Nejslušnější hráč sezony (Cena Jiřího Danihelky):
Jan Kolář