15.05.2007
(HoH)

Letní příprava na novou sezonu začíná. Prvý týden je „náběhový“

Je devět hodin ráno, zatím ospalé sluníčko se prodírá mohutnou korunou vzrostlého dubu a v prostoru před V. I. P. vchodem se dává do kupy skupina hokejistů HC Moeller Pardubice. Za chvíli vycházejí i trenéři. Právě totiž začíná letní příprava na novou sezonu. I když ne tak docela… „Oficiálně všechno vypukne až 21. května,“ usmívá se pardubický trenér Miloš Říha. V tomto týdnu se na nový soutěžní ročník připravují hlavně mladší hráči. Počasí přeje, první trénink je pohodový, na obličejích všech hrají veselé úsměvy.

Po krátké poradě následuje přesun na nedaleký Letní stadion. První zátěží v přípravě na novou sezonu jsou výklusová kolečka okolo zeleného pažitu. Vše pod bedlivým dozorem Pavla Rohlíka, asistenta trenéra, jenž jednotlivé borce povzbuzuje.

„Zaměříme se hlavně na kondici mladých hráčů,“ přibližuje program příštích hodin a dní Miloš Říha. „Jde o obratnost a sílu. Určitě nebudeme jen tady, pojedeme i nějakou etapu na kole,“ pokračuje trenér HC Moeller Pardubice v odkrývání plánů pro tento týden.

Na program se určitě dostanou ocelová nářadí v posilovně, dále třeba kolečkové brusle. „Budeme rovněž trénovat na Letním stadionu, dále přímo v aréně máme bohatě vybavenou posilovnu. Určitě využijeme areál Pod Vinicí, dojde rovněž na cyklistické etapy,“ prozrazuje své záměry pardubický trenér.

Tento týden bude podle jeho slov „náběhový“, po něm začne ostrá příprava. Vloni to trvalo dva a půl týdny, letos na hokejisty čeká plná zátěž od 21. května. To se netýká reprezentantů Petra Sýkory a Tomáše Rolinka, kteří zatím mají volno na odpočinek po náročné sezoně.

Do tréninků se nyní zapojují vesměs mladí hráči, ti zkušenější mají volno. Pro ně je tento týden dobrovolný. Od pondělí i oni budou vstřebávat první tréninkové dávky. „Bude nás minimálně pětadvacet, kádr doplníme hráči s juniorky,“ informuje trenér HC Moeller.

První vrchol suché letní přípravy přijde už na počátku června, kdy se všichni mohou těšit, stejně jako vloni, na jedenapůltýdenní soustředění v Luhačovicích. „Tam už určitě pojedou reprezentanti,“ dodává Miloš Říha.