10.07.2017
Jan Hrabal

Dynamo je na ledě. První dojem je příjemný, říká Pavel Marek

PARDUBICE — V neděli večer absolvovali první trénink na ledě hokejisté Dynama. Trenéři rozdělili široký tým na dvě party – nejprve vyjeli na led obránci a po nich útočníci. „Od začátku pracujeme na bruslení,“ řekl sportovní manažer a asistent trenéra Pavel Marek.

„Máme za sebou první trénink, který byl určený k zapracování. Hráči si musí osahat novou výstroj. Vzhledem k tomu, že nás trénuje hodně, rozdělili jsme hráče do dvou skupin – na obránce a útočníky. Máme tak lepší možnost porovnat je. První trénink jsme využili k bruslení. Puk nás sice tolik ještě neposlouchá, ale na bruslení se dá pracovat od začátku,“ okomentoval nedělní večerní jednotku pro klubový YouTube kanál.

Pardubický A tým se tvoří postupně. Trenéři mají nyní k dispozici na sedm pětek hráčů. „Tento výběrový kemp je určený pro to, abychom z něj sestavili kvalitní mužstvo. Naskytla se možnost otestovat větší množství hráčů. Vždy se stane, že někdo příjemně překvapí a může být posilou,“ nechal se slyšet sportovní manažer Dynama.

„První dojem je důležitý, z mého pohledu je příjemný, nikdo nezaostával. Dostali jsme tipy na jednotlivé adepty, důkladně jsme si je prohlíželi, nechceme se splést, chceme vybrat opravdu ty nejlepší pro náš tým,“ pokračoval.

Jedním z hokejistů na zkoušku je litevský centr Tadas Kumeliauskas, který od roku 2013 působil v TPS Turku. Minulou sezonu ale vynechal ze zdravotních důvodů. „Stane se, že hráč může mít vážnější zranění. Pokud je talentovaný a je mladý, což je Tadasův případ, dá se předpokládat, že se z toho dostane. Možná vypadnul z povědomí, u nás má šanci se ukázat. Věřím, že své příležitosti využije,“ řekl Pavel Marek.

„Hráči na try outu mají u nás velikou šanci. My musíme vše pečlivě srovnávat a dobře vybrat. Proto máme tréninky rozdělené na útočníky a obránce. Dopoledne budeme trénovat takto rozděleni,“ informoval.

Zužování A týmu bude postupné. „Nad každým hráčem si sedneme a pobavíme se o něm. Je výborné, že máme k dispozici zápasy s výbornými soupeři hned v úvodu přípravy, tam můžeme jednotlivé hráče otestovat. Počítáme s tím, že do Mountfield Cupu budeme mít takto široký kádr. Nejsme omezeni počtem, záleží na výkonnosti hráčů, zda zůstanou čtyři nebo nemusí ani jeden,“ prozradil bývalý výborný obránce a doplnil: „Hráči jsou profesionálové, je zde konkurence. Všichni hráči nás tak musí přesvědčit. Nejlepší je je vidět na ledě a porovnat je mezi sebou.“

Fotogalerie