29.06.2017
Jan Hrabal

Akademikům končí letní příprava, těší se na tréninky na ledě

PARDUBICE — Tradičním fotbálkem zakončili pardubičtí junioři suchou fázi letní přípravy na novou sezony. Dynamo, to není pouze A tým, ale i jedenáct mládežnických mužstev, o která se starají profesionální trenéři. Nyní mají hráči krátké prázdniny, aby se zhruba za necelý měsíc postupně sešli a pilovali formu na novou sezonu na ledové ploše.

„Letní příprava byla klasická. Byla zaměřená na výbušnost, rychlost, rychlostní vytrvalost, byla opravdu pestrá. Anaerobní část přijde s tréninky na ledě a na ně budeme navazovat. Využili jsme během hokejbalového šampionátu i sportoviště ve městě, fotbalisté nám vyšli vstříc Na Vinici, trénovali jsme na Univerzitě Pardubice, na beacholvolejbalových kurtech či na Letním stadionu,“ řekl hlavní trenér Akademie ČSLH a juniorů Pardubic Richard Král.

„Letní příprava utekla rychle, kluci se už těší na led. Předzávodní období sice není moc populární, teď už nás ale čekají tréninky s tím, že se budeme chystat na první mistrovské utkání 8. září. Věřím, že do té doby si všechno sedne,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.