14.05.2007
Jan Hrabal

Dnes začíná příprava na novou sezonu, reprezentanti odpočívají

Přesně měsíc po skončení posledního zápasu uplynulé sezony, ve kterém pardubičtí hokejisté nestačili v šestém finále na pražskou Spartu, začíná příprava hokejistů HC Moeller Pardubice na novou sezonu. V prvním náběhovém týdnu, který začíná dnešním setkáním v ČEZ Areně se zapojí hlavně mladší hráči. Zkušenější borci jej mají dobrovolný, ale od 21. května 2007 začne příprava všech a naplno. „To se netýká Petra Sýkory a Tomáše Rolinka, kteří reprezentovali na mistrovství světa. Ti dostanou volno a zapojí se později,“ upřesňuje generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý.

Nová brankářská dvojice pro sezonu 2007/2008 by měla být Ján LašákAlexandr Hylák. V prvním týdnu je v přípravě na nový soutěžní ročník doplní ještě Vladislav Koutský a Martin Růžička. „Vláďa se pak zapojí do přípravy v Hradce Králové, kde by měl hostovat,“ informuje pardubický manažer. I Martin Růžička by měl další sezonu odchytat v první lize.

Do přípravy mezi obránci se nezapojí pouze bek Petr Čáslava. Ten si pochopitelně musí odpočinout po náročném mistrovství světa, kde patřil k nejvytíženějším českým hokejistům. „Petr zůstává hráčem Pardubic, ale klauzule smlouvy, kterou s námi před dvěma roky podepsal, mu umožňuje odejít na hostování do zahraničí. Automaticky se mu ale natahuje smlouva s naším klubem o jednu sezonu,“ podotýká Zbyněk Kusý.

David Havíř, Aleš Píša, Jan Snopek, Martin Čech, Tomáš Linhart, Jaroslav Koma a Michal Šeda. To jsou jména, která mohli hokejoví diváci pravidelně vídat v dresu HC Moeller Pardubice. Ti se normálně zapojí do přípravy, k nim se přidají ještě Jakub Nakládal, jenž uplynulou sezonu dohrával v Berouně, a bek Jan Kolář, který působil v Havlíčkově Brodě. Z juniorky se na tréninky pod vedením Miloše Říhy mohou těšit Marek Drtina, Michal Rejzek a Michael Kučera.

Ale tento počet obránců nebude podle pardubického manažera dlouho konečný. „Během týdne totiž uzavřeme jednání s jedním zkušeným bekem s četnými reprezentačními zkušenostmi. Až vše bude dotažené do konce, budeme o tom neprodleně informovat,“ prohlašuje generální manažer HC Moeller Pardubice s tím, že tento borec by se měl poté ihned zapojit do přípravy.

I útočníků je situace také jasná. Zatím odpočívat budou po reprezentaci na mistrovství světa Petr Sýkora s Tomášem Rolinkem. Ostatní hráči do ofenzívy budou nabírat síly na novou sezonu. Čili Libor Pivko, Dušan Andrašovský, Peter Pucher, útočník Jan Kolář, Petr Koukal, Jiří Cetkovský, Tomáš Blažek a Zdeněk Ondřej. Tito hokejisté dohráli uplynulou sezonu v dresu HC Moeller Pardubice.

Dále mezi ně patří Miroslav Hlinka a Jan Starý. „Miro se zranil při přípravném utkání slovenské reprezentace na mistrovství světa. Následná podrobná vyšetření naštěstí ukázala, že operace není nutná. Takže už tři týdny intenzivně rehabilituje,“ říká Zbyněk Kusý.

„Honza Starý podstoupil před dvěma týdny lehčí operaci ramene, během krátké doby by měl být v pořádku,“ pokračuje generální manažer pardubického klubu. Oba by se podle něj měli také brzy zapojit do přípravy A týmu.

Trenéři mohou počítat i s Michalem Tvrdíkem, jenž v závěru soutěžního ročníku 2006/2007 hostoval ve Znojmě. Ten se také připojí do přípravy HC Moeller Pardubice. Stejně jako Ondřej Nakládal, jenž v uplynulé sezoně působil také v prvoligovém Prostějově a druholigovém Pelhřimově.

Z angažmá v zámořských nižších ligách se k přípravě s A týmem vracejí útočníci Daniel Rákos, Tomáš Zohorna a Michal Klejna. Z juniorů se dále připojí Tomáš Bláha, Ladislav Jindřich a Jan Semorád.

„V letní přípravě budou mít trenéři k dispozici širší kádr, poté uvolníme hráče do 1. ligy. První týden bude náběhový s mladšími hráči, zkušenější jej mají dobrovolný. Ale 21. května vše začne s plnou zátěží,“ dodává Zbyněk Kusý.

Seznam hráčů, kteří se zapojí do letní přípravy:

Brankáři:
Ján Lašák, Alexandr Hylák, Vladislav Koutský (pouze v prvním náběhovém týdnu) a Martin Růžička (pouze v prvním náběhovém týdnu).

Obránci:
David Havíř, Aleš Píša, Jan Snopek, Martin Čech, Tomáš Linhart, Jaroslav Koma, Michal Šeda, Jakub Nakládal, Jan Kolář II, Marek Drtina, Michal Rejzek a Michael Kučera.

Útočníci:
Petr Sýkora (zapojí se později), Tomáš Rolinek (zapojí se později), Libor Pivko, Dušan Andrašovský, Peter Pucher, Jan Kolář, Petr Koukal, Jiří Cetkovský, Tomáš Blažek, Zdeněk Ondřej, Miroslav Hlinka, Jan Starý, Michal Tvrdík, Ondřej Nakládal, Daniel Rákos, Tomáš Zohorna, Michal Klejna, Tomáš Bláha, Ladislav Jindřich a Jan Semorád.