24.05.2017
Jan Hrabal

Pardubickou obranu vyztuží Jacob Cardwell

PARDUBICE — Novou tváří defenzívy Dynama se stává Jacob Cardwell. Pardubický klub hledal produktivního a zároveň řízného beka a právě od kanadského zadáka si slibuje, že zpevní hru dozadu červenobílých.

„Po odchodu Nicholase Schause jsme hledali obránce s pravým držením hole, který by nám pomohl zacelit tuto mezeru. Skautovali jsme hráče z české extraligy a ze zahraničí. Po zvážení všech poznatků a referencí jsme se rozhodli angažovat Jacoba Cardwella. Jednání s ním byla korektní a rychlá. Podepsali jsme s ním zatím jednoroční kontrakt,“ řekl generální manažer Dušan Salfický.

Jacob Cardwell pochází z Kanady, poslední sezonu odehrál ve slovenských Nových Zámkách, s 26 kanadskými body (8+18) byl sedmým nejproduktivnějším obráncem soutěže. „Analyzovali jsme jeho výkonnost z minulé sezony, dále jsme se intenzivně zabývali jeho charakterem a jakým je člověkem. Patřil k nejlepším bekům slovenské extraligy, má kvalitní střelu. Drtivá většina referencí na něj byla výrazně pozitivní. Získáváme v něm kvalitního obránce,“ doplnil šéf klubu.

Jacob Cardwell

  • Post: obránce
  • Datum narození: 24. května 1992
  • Výška: 191 cm
  • Hmotnost: 95 kg