22.05.2017
Jan Hrabal

Letní příprava pokračuje, Dynamo trénuje po skupinách

PARDUBICE — Venkovní teploty pomalu lákají k procházkám, hokejisté Dynama nezahálí a tvrdě trénují, aby se co nejlépe připravili na nový soutěžní ročník. Pro mladší hráče začal druhý týden letní přípravy, ti zkušenější jej v pondělí zahájili fyzickými testy.

„Zaměřujeme se v těchto fázích zejména na vytrvalost, zpevnění těl a silovou předpřípravu na další týdny, které nás čekají. Kluci jedou krátký silový kruhový trénink, po něm se přesouváme na přilehlý Letní stadion,“ popsal toto období kondiční kouč Dynama Petr Mocek.

Sám si hráče rozdělil do několika skupin. „Chci se hráčům pověnovat individuálněji. Jsou tam různé nedostatky v jiných lifterských věcech. Chci si kontrolovat způsob provádění cviků. V letní přípravě jsou s námi i mladší hráči, z nich se intenzivně věnuji Martinu Kautovi a Ondřeji Trejbalovi, abych jim korigoval pohyby a staral se o ně více. Pak kluci do sebe dostanou potřebné automatismy a zlepší se v provádění cviků,“ nechal se slyšet.

Hokejisté Dynama stráví období letní přípravy v Pardubicích. „Soustředění budeme mít v našich podmínkách, hokejbalisté nám vyšli během mistrovství světa vstříc a můžeme zde trénovat. Končit budeme v závěru června fyzickými testy v Golf Resortu Kunětická Hora, kde je specializované pracoviště,“ doplnil Petr Mocek.