21.05.2017
Jan Hrabal

Hokejisté se rádi proběhli, BARTH Day si užili

PARDUBICE — Sobotní odpoledne na Dostihovém závodišti patřilo hlavně běžcům a rodinám s dětmi. Skupina BARTH, která patří mezi nejvýznamnější partnery pardubického hokeje, uspořádala BARTH Day, na kterém nemohli chybět hokejisté Dynama. Ti se nejprve zúčastnili rodinného kilometrového běhu, vybraní hráči předali ceny jeho účastníkům a poté se podepsali fanouškům na autogramiádě u hlavního pódia.

„Rádi jsme se zúčastnili BARTH Day, hlavní byly běhy, my se zúčastnili spolu s děckama toho rodinného. Další tratě měřily pět a deset kilometrů, ty jsme naštěstí neběželi. Jsme rádi, že jsme mohli takto pomoci dětskému domovu. Škoda, že nebylo trošičku lepší počasí, ale celá akce byla perfektně zorganizována a lidé si ji užili,“ řekl útočník David Tomášek, který za Dynamo předal po skončení rodinného běhu šek na více než šest tisíc korun ředitelce Dětského domova Pardubice Kateřině Fialové.

Návštěvníci kvitovali perfektně připravený program. „Celý den byl velmi dobře zorganizovaný – rodiny si mohly užít výborný program, za mě super, moc se mi to líbilo. I já jsem si jej užil,“ přikyvoval obránce Jan Ščotka, který se po zdolání kilometrové tratě podepisoval fanouškům.

„Běželi jsme jeden kilometr s dětským domovem, předávali jsme medaile a nakonec jsme se šli podepisovat malým dětem, moc jsem si to užil. Tyhle akce jsou prospěšné pro děti z dětského domova a celkově fajn pro rodiny,“ doplnil jej nejmladší účastník z A týmu Dynamo, útočník Martin Kaut.

Fotogalerie