19.04.2017
Patrik Sandev, Jan Hrabal

Teď přijde naše chvíle, velí před čtvrtfinále Filip Zadina

SPIŠSKÁ NOVÁ VES — Jednobodová úterní prohra s Ruskem odsoudila české hokejové reprezentanty do osmnácti let na čtvrté místo ve skupině. Ve čtvrtfinále mistrovství světa této věkové kategorie tak Česká republika narazí na Finsko, které ovládlo druhou skupinu bez bodové ztráty. „Chceme-li vyhrát, musíme porazit všechny,“ burcuje před vyřazovacími boji útočník Filip Zadina, odchovanec Dynama.

Čeští mladíci předvedli ve Spišské Nové Vsi proti stejně starým Rusům sympatický výkon, přestříleli je 38:32, ve třetí třetině po brance ve 49. minutě drželi vedení 4:3, v samotném závěru o něj přišli a nakonec podlehli Rusku v prodloužení.

„Porážka s Rusy nás mrzí. Hráli jsme dobře, ač jsme dělali osobní chyby, ty nás sráží dolů a pak prohrajeme. Z výsledku jsme zklamaní, zápas s Rusy jsme až na poslední minuty ovládali, je to škoda. Musíme se ponaučit,“ říká Filip Zadina.

Na turnaji dokázali v jeho úvodu Češi porazit Bělorusko 7:4, pak ale prohráli se Švédy 2:3, s Američany 2:5, a nakonec i s Rusy v nastavení. „V žádném zápase jsme nepropadli. Makali jsme, ale nevyšlo to. Teď musí přijít naše chvíle, abychom ukázali, co umíme,“ pokračuje pro klubový YouTube kanál. Čtvrtfinále play off hostí Poprad ve čtvrtek 20. dubna 2017 od 13.30 hodin.