14.04.2017
Jan Hrabal

Filipu Zadinovi a Martinu Kautovi začíná mistrovství „18“

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / PARDUBICE — Česká reprezentace do 18 let vstoupí páteční bitvou s nováčkem z Běloruska do mistrovství světa, které se koná na Slovensku. Mladí Češi chtějí uspět nejen proti nováčkovi elitní skupiny, ale i na celém turnaji!

Český výběr narazí ve skupině B, která se odehrává na zimním stadionu ve Spišské Nové Vsi, na USA, Rusko, Švédsko a Bělorusko. A právě proti posledně jmenovanému nováčkovi elitní skupiny odehraje svůj úvodní zápas! Svěřenci kouče Fajkova už za sebou první duel mají, hned při prvním hracím dnu poměřili síly se silnými Spojenými státy americkými. Papírovému favoritovi sice podlehli vysoko 0:7, ale v úvodní dvacetiminutovce uhráli nerozhodný výsledek a svého soupeře tak potrápili!

Varaďova družina je hladová po úspěchu a udělá pro něj vše. Základním kamenem bude tříbodové vítězství nad Běloruskem, potom v základní skupině ještě postupně narazí na Švédsko, USA a Rusko. Čtvrtfinále je, stejně jako boje o udržení v elitní skupině, na programu 20. dubna.

K oporám českého výběru by měli patřit útočníci Martin Kaut a Filip Zadina. Prvně jmenovaný sehrál 32 extraligových utkání, v nich si připsal čtyři gólové nahrávky. V juniorském výběru Dynama se může pochlubit bilancí 4+12 z dvaadvaceti zápasů. O tři duely méně v nejvyšší soutěži odehrál Filip Zadina, nasbíral čtyři kanadské body za dvě branky a nahrávky. V juniorce nastoupil k dvaceti zápasům, připsal si osmnáct bodů (9+9). K Pardubákům můžeme přiřadit i Ondřeje Machalu, který v této sezoně působil v týmu Niagara IceDogs v OHL, v 56 zápasech vstřelil osm gólů a nabral sedmnáct nahrávek.

Složení českého národního týmu do 18 let

Brankáři

Jakub Škarek (Dukla Jihlava), Jiří Patera (Motor České Budějovice), Dominik Pavlát (Piráti Chomutov).

Obránci

David Kvasnička (Plzeň), Filip Král, Dalimil Mikyska (oba Kometa Brno), Jakub Galvas (Olomouc), Jan Bednář (Bílí Tygři Liberec), Radim Šalda (Mountfield HK), Ondřej Buchtela (Piráti Chomutov), Daniel Bukač (Brandon Wheat Kings, WHL).

Útočníci

Martin Nečas, Marek Škvrně (oba Kometa Brno), Filip Zadina, Martin Kaut (oba Dynamo Pardubice), Jan Kern, Ostap Safin (oba Sparta Praha), Jaroslav Dvořák (Mountfield HK), Filip Chytil (Zlín), Jan Hladonik (Oceláři Třinec), Kryštof Hrabík (Bílí Tygři Liberec), Ondřej Machala (Niagara IceDogs, OHL), Jáchym Kondelík (Muskegon Lumberjacks, USHL), Matyáš Svoboda (Peterborough Petes, OHL), Jakub Pour (Plzeň), Jan Svoboda (Piráti Chomutov).

Program české reprezentace do 18 let v základní skupině šampionátu

  • Pátek 14. dubna 2017 od 19.30 hodin: Česká republika – Bělorusko
  • Sobota 15. dubna 2017 od 19.30 hodin: Švédsko – Česká republika
  • Pondělí 17. dubna 2017 od 15.30 hodin: Spojené státy americké – Česká republika
  • Úterý 18. dubna 2017 od 19.30 hodin: Česká republika – Rusko

Všechna utkání odehrají na zimním stadionu ve Spišské Nové Vsi.