3.5.2007
(HoH)

Nečekaná ztráta. Češi poprvé prohráli, nestačili na Německo

Tak to čekal málokdo! Čeští reprezentanti dnes museli zkousnout první porážku. V osmifinálové skupině totiž nestačili na Německo, jemuž podlehli 0:2. Jako klíčová se ukázala branka Michaela Hackerta deset vteřin před koncem úvodního dějství. Češi se v celém utkání nemohli dostat do potřebného tempa, naši reprezentanti působili malátně a i když v závěru zápasu dostali soupeře pod souvislý tlak, tak nepříjemnou prohru neodvrátili. Naopak – v předposlední minutě se v otevřené obraně České republiky prosadil Michael Wolf. Naši musí strávit nepříjemnou prohru, Německu podlehli po dlouhých jedenácti letech, prvně po potupné porážce na Světovém poháru!

Mistrovství světa v ledním hokeji 2007, 4. kolo, čtvrtek 3.5.2007, Arena Mytišči

Německo

Česko

2:0
1:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 19:50 Hackert (Wolf, Bakos), 58:19 Wolf (Felski, Tripp). Rozhodčí: Vinneborg (Švéd.) – Jakobsen (Dán.), Kiča (Ukr.). Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 2600. Střely na branku: 18:21. Průběh utkání: 2:0.
Německo: Čechmánek – Židlický, ČÁSLAVA, Z. Michálek, Barinka, Hamr, Šmíd, Klesla – P. SÝKORA, Výborný, J. Hlinka – Irgl, Plekanec, Olesz – Bednář, Marek, Tenkrát – Balaštík (41. Hubáček), Novotný, Čajánek. Trenéři: Alois Hadamczik, Josef Paleček a František Musil.
Česko: Kotschnew – Bakos, Sulzer, Ančička, Petermann, Draxinger, Dietrich, Osterloh, Hördler – Tripp, Barta, Felski – Wolf, Hackert, Gogulla – Kreutzer, Ullmann, Busch – Rankel, Fical, Polaczek. Trenéři: Uwe Krupp, Klaus Merk a Ernst Höfner.

Komentář

Zápasy proti Německu v poslední době většinou přinášejí podobné obrázky: duel české ofenzívy s německou obranou. I toto bylo vidět v mytiščinské hale. Ale s jedním rozdílem – obrana soupeře čněla nad českou snahou dobýt branku soupeře.

Od prvního buly pracovala obrana našich západních sousedů jako perfektně seřízený stroj. A pokud náhodou někoho pustila, tak vše řešil výborný gólman Kotschnew.

Němci se dostali do vedení v čase 19:50, trefu Michaela Hackerta sice musel posvětit arbitr u videa, ale zde bylo vše jasné. Ve druhé třetině sledovalo poloprázdné hlediště marnou snahu českého mužstva dobýt německý val.

A totéž se dělo na ledové ploše i v rozhodujícím dějství. V jeho závěru se sice soupeř dostal pod tlak, ale všem českým výpadům odolal a když v předposlední minutě zvýšil Michael Wolf na 2:0 pro Němce, bylo hotovo.

Odčinit blamáž mohou Češi již v sobotu, kdy od 18.15 hodin změří síly s velkým rivalem – Slovenskem.