15.02.2017
Jan Hrabal

Petr Čáslava má nadvakrát zlomený nos a těžký otřes mozku

PARDUBICE — Výrazné oslabení utrpělo Dynamo v utkání s Piráty, zápas nedohrál Petr Čáslava poté, co jej ve 46. minutě napadl obránce Brett Flemming. Chomutovský zadák byl za tento zákrok a následnou bitku s Davidem Tomáškem vyloučen na 2+2+5+10 minut, navíc obdržel trest do konce utkání.

„Petr Čáslava má nadvakrát zlomený nos a těžký otřes mozku. Asi by se tím měli zabývat kompetentní lidé a tento zákrok posoudit,“ řekl bezprostředně po skončení utkání hlavní trenér pardubických hokejistů Miloš Holaň.

Šéf střídačky Dynama ocenil reakci spoluhráčů, zejména Davida Tomáška. „Není žádným rváčem, o to je cennější, jak se postavil za svého parťáka a na férovku si to se soupeřem rozdal. Zaslouží si naše uznání. Všichni Petrovi přejeme rychlé uzdravení,“ doplnil hlavní trenér domácího týmu.

Také podle Davida Tomáška byl zákrok na Petra Čáslavy tvrdým faulem. „Petr nahodil puk, měl rychlost – najednou stopka… Podle mě měl chomutovský obránce ruku nebo přímo loket nahoře. Byl jsem kousek od této situace, slyšel jsem pravděpodobně i zlomení kosti, nebylo to příjemné. Hned mi bylo jasné, že to je špatné,“ nechal se slyšet hráč s číslem 11.

David Tomášek obdržel za bitku jeden na jednoho trest na 2+2+10 minut. „Petr Čáslava je jeden z našich lídrů, v tuto chvíli nebylo co řešit. Měli bychom se postavit jeden za druhého, i když nám to na ledě moc nejde. Aspoň to vypadá, že za sebou stojíme, to teď potřebujeme. Nemohl jsem udělat nic jiného než se poprat,“ pokračoval.

„Tvrdost k hokeji patří, ale tento hit byl za hranou. Zvuk, který jsem slyšel, pravděpodobně se jednalo o zlomení kosti, to mi stačilo… Byl jsem hned vedle Petra, nebylo to příjemné. Chápu, že občas ulétnou nervy, ale takhle tvrdý zákrok jsme u nás v této sezoně asi ještě neměli,“ doplnil k této události.