26.01.2017
Jan Hrabal

Dynamo mění s Oceláři: přichází Ján Sýkora

PARDUBICE — V závěru přestupního období uskutečnilo vedení pardubického hokejového klubu výměnu s Třincem. Do týmu Slezanů putuje do konce sezony útočník Tomáš Klimenta, na východ Čech se přesouvá Ján Sýkora.

„K tomuto kroku jsme se rozhodli z důvodu, že jsme od Tomáše Klimenty očekávali vyšší bodový příspěvek. I na něm se podepsal celkový obraz mužstva v průběhu této sezony. Chceme zkusit náš útok oživit, proto jsme angažovali Jána Sýkoru z Třince,“ řekl generální manažer Dušan Salfický.

Šestadvacetiletý útočník pochází z Banské Bystrice, od roku 2013 hraje v české Tipsport extralize. Nejvíce se mu dařilo v sezoně 2014/2015 v Plzeň, za kterou v 53 utkáních vstřelil 21 branek a navrch přidal 22 nahrávek. V průběhu minulého ročníku odešel do Třince.

„Ján je rychlým bruslařem, má dobrou techniku, dokáže se prosadit střelecky. Věřím, že tato výměna může být oboustranně prospěšná – Tomáš Klimenta vypomůže Třinci a Ján Sýkora nám. Tuto výměnu jsme domluvili do konce letošní sezony,“ doplnil šéf Dynama.

Příchod Jána Sýkory do Dynama vítá hlavní trenér Miloš Holaň. „Ján je hráčem střední generace, která tu chybí. Je vysoký, kvalitně bruslí, věřím, že tento trejd prospěje nám i jemu. Počítám s ním pro zítřejší utkání do druhé formace, čili se dá očekávat pro něj vyšší ice time jak v Třinci. Očekávám od něj důraz v zakončení a samozřejmě také branky,“ řekl.

Slovenský forvard je již na východě Čech. „Přijel jsem ve středu večer, dočkal jsem se milého přivítání ze strany klubu. Vážím si zájmu Pardubic a jsem rád, že tu mohu být. Chci Dynamu pomoci, aby zvládlo náročný závěr sezony,“ uvedla nová akvizice pardubické ofenzívy.

Ján Sýkora

  • Post: útočník
  • Datum narození: 14. září 1990
  • Výška: 189 cm
  • Hmotnost: 80 kg
  • Držení hole: levé