25.01.2017
Jan Hrabal

Chci být maximálně nápomocen týmu, říká Nicholas Schaus

PARDUBICE — Úctyhodných pět asistencí nasbíral o uplynulém víkendu pardubický obránce Nicholas Schaus. Třetí nejproduktivnější hráč Dynama, a to vinou nižšího počtu nastřílených branek, je suverénně nejvytíženějším hráčem celé soutěže, ve 37 utkáních odehrál dohromady 944 minut a 19 vteřin, průměrně pětadvacet a půl minuty.

Letošní statistiky Nicholase Schause
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Tr. minuty
37 5 24 29 −1 86

„Jsem dobře fyzicky připravený, abych mohl odehrát takové porce. Já jsem odmala soutěživý typ, chci vyhrávat a proto se snažím získávat co nejvíce bodů, abych pomohl,“ nechal se slyšet pardubický zadák, který přišel před letošní sezonou z rakouského Innsbrucku.

Od roku 2013 hraje v Evropě, v minulém ročníku pod Alpami nasbíral v 53 zápasech základní části 33 kanadských bodů za 12 branek a 21 nahrávek. V letošní extraligové sezoně jich má na svém kontě o čtyři méně (5+24). Pokud vydrží v nastoleném trendu, určitě překoná svá nejlepší evropská čísla.

„Snažím se být aktivní a pomáhat spoluhráčům v útoku. To je moje role v týmu. Vždycky chci být ten, kdo týmu pomůže k úspěchu. Kanadské body mi dělají radost, ale mnohem důležitější jsou body do tabulky pro naše Dynamo,“ řekl Nicholas Schaus.

Dynamo vedou druhým týdnem noví trenéři. Triumvirát Miloš Holaň – Pavel Marek – Otakar Janecký dovedl před týdnem v pátek mužstvo k dvoubodové výhře nad Třincem, v neděli Pardubice podlehly Spartě 2:3.

„V pátek s Třincem to bylo hodně emotivní vítězství. První třetina na Spartě se nám nepovedla, kdybychom ji hráli jako druhou nebo třetí, tak bychom bodovali. Musíme se z toho poučit,“ okomentoval poslední dvě utkání Nicholas Schaus.

„Bylo to takové období přechodu pro nás. Noví koučové přinesli novou filozofii a celkově svěží vítr do kabiny. Snaží se být pozitivní, to je fajn. Vidíte, jak tým reaguje, snaží se dělat všechno naplno, abychom se zvedli,“ pokračoval pardubický zadák.

Spolupráci s novými šéfy kabiny si pochvaluje. „Noví trenéři jsou pozitivní, pracují na herním systému, každému říkají, co od něj očekávají, aby pomohli celému mužstvu. To jsou tři nejhlavnější body, které jsem v minulém týdnu zaznamenal,“ zamyslel se.

„Uvědomuji si, že hraji v klubu obrovskou tradici. Vnímám všudypřítomný respekt v kabině, že můžeme být v Dynamu. Za sebe upřímně říkám, že je pro mě ctí hrát zrovna za Pardubice. Nehovořil bych o tlaku, ale o výzvě, která je tu před námi, abychom zvládli náročný konec sezony. Máme kvalitní tým, který má na to, aby byl daleko úspěšnější. Toto si uvědomujeme, do další části sezony vstupuje s vírou, že to dokážeme. Od toho se musíme odpíchnout,“ uzavřel Nicholas Schaus.