29.12.2016
Jan Hrabal

FOTO A VIDEO: Vánoční hokejový den potěšil fandy Dynama

PARDUBICE — Opět obrovský zájem panoval mezi fanoušky pardubického hokeje o další Vánoční hokejový den. Ve čtvrtek mohli zhlédnout komentovaný trénink A týmu před pátečním zápasem s Kometou Brno, hráči pak předávali své zkušenosti v rámci hokejové školy, součástí bohatého programu byly čtyři autogramiády, prohlídka Tipsport areny včetně kabiny A týmu.

Vánoční hokejový den začal klasickým tréninkem mezi dvěma zápasy. Již zítra bude chtít Dynamo potvrdit poslední dvě výhry – v 18.00 hodin přivítá v náročném duelu celek Komety Brno.

„V úvodu tréninku jsme chtěli vyjezdit náročné utkání v Chomutově, pak jsme nacvičovali herní situace pro nejbližší domácí zápas. Velmi nás potěšilo, kolik se na nás přišlo podívat fanoušků. Jsme rádi, že jsme mohli nechat tak trochu fanoušky nahlédnout do naší kuchyně,“ řekl asistent trenéra Michal Mikeska.

Po skončení tréninku zůstal s kondičním trenérem Petrem Mockem na ledě, z hráčů v poli se Petr Čáslava, Lukáš Nahodil, Ctirad Ovčačík a David Tomášek. Ti vedli hokejovou školu, do které se zapojila asi stovka nejmladších fanoušků. Mohli si vyzkoušet střelbu na brankáře Akademie ČSLH, či zdokonalit se v herních činnostech.

Fanoušci pardubického hokeje si mohli nechat podepsat své oblíbence na čtyřech po sobě navazujících autogramiádách. Partner hokejového klubu – společnost Mlékárna Hlinsko – darovala do soutěže své pochutiny pro nejmenší, hostesky z McDonald’s Pardubice zase pomalovaly obličeje těch nejmenšími roztodivnými barvičkami.

Veliký zájem mezi fanoušky panoval o komentované prohlídky Tipsport areny, davy příznivců zaplnily kabinu A týmu, kde mohli navštívit kromě šatny i masérskou místnost, či regeneraci. Všichni hráči se ochotně se svými příznivci vyfotografovali.

Hokejový klub Dynamo Pardubice připravil speciální program pro děti z Dětského domova Pardubice, se kterým intenzivně spolupracuje. Děcka si mohla projít Tipsport arenou, poté společně přímo v hale poobědvala s Lukášem Nahodilem a Martinem Růžičkou.

Fotogalerie