20.12.2016
Jan Hrabal

Pardubáci do reprezentací!

PARDUBICE — Dynamácká mládež se hlásí. Pardubičtí mladíci jsou ve svých kategoriích vidět, a to v rámci soutěží. Není proto divu, že mladí Východočeši dostávají pozvánky do reprezentačních výběrů a mohou tak získávat cenné zkušenosti z akcí národních týmů.

Martin KautMartin Kaut Filip ZadinaFilip Zadina Matěj BlümelMatěj Blümel Tomáš VlkTomáš Vlk Filip KofferFilip Koffer Tomáš ZemanTomáš Zeman

Reprezentace do 18 let: Martin Kaut a Filip Zadina

Dvojice hráčů Dynama byla povolána do národního týmu do osmnácti let. Na tréninkový kemp a následný turnaj pěti zemí ve švýcarském Zuchwil byli nominováni útočníci Martin Kaut a Filip Zadina. Náhradníky jsou obránce Ondřej Trejbal a útočník Michal Pochobradský.

Martin Kaut je vytěžován v A týmu i v juniorském mužstvu. Brankově se zatím v Tipsport extralize neprosadil, na svém kontě má jednu asistenci ze čtrnácti odehraných utkání. V juniorské DHL extralize vstřelil dva góly a přidal devět asistencí, a to v patnácti zápasech.

Filip Zadina odehrál v naší nejvyšší soutěži o zápas více, v patnácti duelech se zatím do statistik kanadského bodování nezapsal. V juniorské soutěži drží bilanci takřka jednoho bodu na zápas, ve třinácti utkáních vstřelil šest branek a přidal stejný počet nahrávek.

Reprezentace do 17 let: Matěj Blümel a Tomáš Vlk

O rok mladší kategorie zůstává v České republice, i ona se ale může těšit na pestrý program. Sice nejede do zahraničí, ale v jižních Čechách sehraje trojici přátelských utkání s Finskem. Na tuto akci byli nominováni brankář Tomáš Vlk a útočník Matěj Blümel.

Tomáš Vlk stojí za výbornými výsledky starších dorostenců v letošní sezoně. Však se podívejte: ze třinácti utkání jich Dynamo s ním v brance dokázalo dvanáct vyhrát! Průměr obdržených branek drží na výborných 2,13 a úspěšnost zákroků na 92,54 %.

Ne jeden, ale rovnou přes dva body na zápas získává v letošním ročníku NOEN extraligy staršího dorostu Matěj Blümel. Odchovanec Dynama odehrál v letošní sezoně 21 utkání, v nich se radoval z 29 branek a 18 gólových přihrávek. A pozor, osmička jeho vítězných tref je nejvyšší číslo v celé soutěži!

Reprezentace do 16 let: Filip Koffer a Tomáš Zeman

Také nejmladší reprezentační výběr má dynamácké zastoupení. Na trojzápas s Ruskem byli nominováni útočníci Filip Koffer a Tomáš Zeman.

Filip Koffer hraje v letošní sezoně za mladší i starší dorost. V obou kategoriích prokazuje svou výkonnost a drží si průměr nad jednoho kanadského bodu na zápas. V ELIOD extralize mladšího dorostu odehrál 20 utkání (6 branek a 7 nahrávek), v NOEN extralize staršího dorostu má na svém kontě 14 startů (5 gólů a 19 asistencí).

Tomáš Zeman je tahounem mladšího dorostu, kde je jednoznačně nejproduktivnějším hráčem. Ve 22 zápasech vstřelil 16 branek, na dalších 21 nahrál. I v hodnocení účasti na ledě je nejlepší, nasbíral 16 plusových bodů. Za starší dorost odehrál 6 utkání, dvakrát skóroval, třikrát asistoval.