16.12.2016
Jan Hrabal

VIDEO: Vánoční bazar Dynama pomohl malé Eričce

PARDUBICE — Skvělá věc se povedla! Pardubice uspořádaly Vánoční bazar Dynama, který měl jediný cíl: pomoci malé Eričce. Fanoušci přišli do Tipsport areny i během reprezentační přestávky, mohli si popovídat s hráči přímo v jejich kabině, kde se i podepisovali, zabruslit si s nimi a hlavně koupí charitativní kolekce pomoci dobré věci.

Eričko, jsme s Tebou! 🤝 Tvoje Dynamo

Fotka zveřejněná uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

„Vánoční bazar Dynama jsme uspořádali ve prospěch malé holčičky Eričky, která potřebuje pomoci na svou nákladnou léčbu. Prodávali jsme charitativní kolekci od hrnečků přes minipuky až po dresy, či hokejky a rukavice našich hráčů. Návštěvníci se mohli podívat do kabiny hráčů, ti se jim podepisovali nebo si s nimi mohli zabruslit. Speciální je charitativní kolekce dresů, výtěžek z jejich prodeje věnujeme ve prospěch Eričky. Ráda bych poděkovala panu Martinu Střídovi za tento příspěvek pro projekt Krůčky pro Eričku,“ řekla event manažerka Dynama Pardubice Lenka Šmidberská.

Malá Erička trpí regresem vývojem po vakcinaci. Součástí léčby jsou nákladné pobyty v lázních. „Děkujeme všem, kteří se zúčastnili této akce, která pomáhá naší dceři. Získáváme peníze na nákladnou léčbu. Ujali se nás hokejisté a manželé Šmidberští, toto nám pomáhá. Erička tak bude moci jet do dalších lázní, které jsou velmi drahé,“ pověděla Renata Malátová, maminka malé Eričky.

Autogramiáda se dá pořádat v obchodním domě, na sportovní akci, nebo třeba… Přímo v kabině! 👏

Fotka zveřejněná uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

Fanoušci Dynama si mohli užít třeba autogramiádu přímo v kabině A týmu. „Tahle akce je perfektní, jsme moc rádi, že jsme se jí mohli zúčastnit a pomoci tak malé Eričce. Přišla spousta lidí, to nám udělalo radost. Mohli jsme tak přispět perfektní věci,“ řekl útočník Petr Sýkora.

Nejen on ale i třeba Lukáš Nahodil se aktivně zapojili a zakoupili si pár předmětů z charitativní kolekce. „Někteří kluci byli na podpisové akci, jiní na ledě. Všichni jsme rádi pomohli dobré věci,“ nechal se slyšet.

Hlavně se svým synem, který také hraje za Dynamo, vybíral dárečky kapitán Tomáš Rolinek. „Rádi jsme pozvání na tuto akci na pomoc malé Eričce přijali. Skládáme se v kabině, přispěli jsme svými artefakty do bazaru, abychom vybrali co nejvíce peněz a mohli jí tak pomoci. Kdokoliv z nás si mohl něco zakoupit, každý hráč tuto možnost využil a přispěl svým dílem,“ doplnil.

Vánoční bazar není jedinou charitativní akcí klubu. Dynamo dlouhodobě podporuje Dětské centrum Veská, Dětský domov Pardubice, spolupracuje s Pardubickou nemocnicí. Velmi prospěšná je i činnost Nadace Lenky a Romana Šmidberských, která na konto Krůčky pro Eričku přispěla částkou osmdesát tisíc korun.