16.12.2016
Jan Hrabal

Sobotní juniorské derby v Chocni se ruší

PARDUBICE / HRADEC KRÁLOVÉ — Původně nejbližší juniorské derby obou východočeských klubů hledá nový termín. Ten původní, a to sobota 17. prosince 2016 od 17.00 hodin v Chocni, totiž neplatí. Důvodem jeho zrušení je rozsáhlá marodka v týmu soupeře.

Dynamo trvalo na původním termínu, neboť v Chocni, kde se mělo utkání uskutečnit, připravilo bohatý program. „Ke každému oprávněnému požadavku o změnu termínu či místa konání utkání se stavíme kladně. V tomto konkrétním případě ale nevystupujeme jako samostatný subjekt jednání, jelikož zápas měl být odehrán v Chocni. Vyzvali jsme Mountfield HK, aby využil veškerých daných možností, aby byl zápas odehrán v původním termínu,“ informoval sekretář mládeže Patrik Moučka.

Ze strany královéhradeckého klubu ale přišla záporná reakce. „Klub HC Choceň přeložil domácí zápasy mládežnických kategorií a přizpůsobil tak rozvrh své ledové plochy, aby se utkání mohlo uskutečnit. Vyhradil finanční prostředky do marketingové kampaně, financuje zdravotnický dohled, s pořádáním utkání má další výdaje. Dynamo připravovalo autogramiádu hráčů A týmu, plánovalo přistavit mobilní prodejnu fanshopu. Z těchto objektivních důvodů nás změna termínu konání utkání mrzí,“ doplnil.

Oba východočeští rivalové se tak v nejstarší akademické kategorii střetnou až v úterý 20. prosince 2016 od 18.00 hodin v Hradci Králové.