15.09.2016
Jan Hrabal

Vletět do pátečního duelu a vyhrát, říká Lukáš Nahodil

PARDUBICE — Tři utkání – tři branky. Takovou bilancí se ale útočník Lukáš Nahodil nechlubí. Štve jej nula na bodovém kontě.

Pardubický centr se trefil i v úterním duelu s Olomoucí. „První třetinu jsme odehráli docela solidně, vedli jsme 1:0, ale pak jsme přestali hrát a darovali jsme jim vítězství. Takhle se o body nebojuje. Ve třetím dějství jsme se snažili do hry vrátit, ale to už není tak jednoduché se vrátit zpět do utkání… Zápas jsme si prohráli ve druhé třetině,“ řekl Lukáš Nahodil.

„Já vstřelil sice tři branky a přitom jsem nevypálil na bránu. Lukáš Radil by mi řekl, že to jsou mé klasické trefy z dorážek. Takové branky prý běžně dávám. Důraz na brankovišti je nutný, máme ho málo, dvakrát se mi to tam odrazilo, to je o štěstí. Ale celý tým tam chodí, buď tam není nikdo, nebo tam chodí všichni a nedoletí to tam, protože tam je hrozný šrumec,“ pokračoval střední útočník Dynama.

Východočeši duel na Hané slibně rozehráli, po Nahodilově trefě dokonce vedli. Bojovná Olomouc ale zápas otočila. „Takhle hrají, co postoupili do extraligy. Celý tým blokuje střely, za nás mohu říci, že je to smutné, ale takhle tam padají po hubě Petr Hubáček a Tomáš Rolinek. To jsou naši nejzkušenější hráči a my ostatní bychom si z nich měli vzít příklad. Jednak to zvedne tým, tak i lidi, protože vidí, že chceme a bojujeme. Tohle v naší hře silně chybí,“ konstatoval.

Dynamu nepomáhá desetiprocentní využitelnost přesilových her. „Snažíme se v nich vymýšlet světoborné nahrávky. Na tréninku třeba vypadají dobře, my v zápasech zavezeme puk a najednou zbytečně ho ztratíme a vymýšlíme nesmysly. Musíme naši hru maximálně zjednodušit: dát puk nahoru na modrou, střílet a porvat se o něj v předbrankovém prostoru. Pak se nám i puky odrazí, což potřebujeme. Nejsme v situaci, že budeme bagovat soupeře do prázdné brány,“ nechal se slyšet.

Zpátky k Lukáši Nahodilovi. Pětice hráčů Tipsport extraligy se může pochlubit třemi zásahy v letošní sezoně. „Možná někdy v žácích jsem měl tři branky po třech utkáních, ale pro mě je důležitějších, že nemá ani bod. Tyhle góly jsou teď vlastně k ničemu. Kdybych byl nula plus nula. Já řeším, že týmu se nedaří, to je stěžejní,“ řekl.

Pardubičtí hokejisté vyhlíží nadcházející víkend, během kterého se doma utkají s Libercem a v neděli zajíždí do Hradce Králové. „Respekt k oběma soupeřům můžeme mít, ale nesmí být přehnaný. Všichni jsme stejní lidé. My se musíme všichni sebrat a hrát jako tým, bojovat jeden za druhého a hrát hokej jako doma proti Wolfsburgu, kterému mohli fanoušci zatleskat. Ano, puky se k nám odrážely, ale my tomu šli naproti. Od prvního střídání bylo patrné, že do toho jdeme naplno a že to chceme prodat v celém utkání. Musíme se sebrat, semknout, seřvat se a do pátku vletět jako jeden tým s cílem ho urvat,“ doplnil Lukáš Nahodil.