14.09.2016
Tereza Hölzlová

Partnerský Kolín zahajuje druhou ligu doma s nováčkem soutěže

KOLÍN — 18 hodin a 7 minut. To je čas, kdy bude v Kolíně vhozeno úvodní buly nového druholigového ročníku. Fanoušky čeká mnoho nového. Nový soupeř, nová sestava, nová časomíra, nový herní systém.

Hned v prvním zápase Kolín hostí loni postupující tým z krajského přeboru David servis České Budějovice. Nováček soupeře má ale ve svém týmu hráče se zkušenostmi a i hráče z prvoligového Motoru.

Kozlové mají na své soupisce také nová jména. Zatímco kariéru ukončil například Tomáš Pácal nebo František Moravec, z týmu odešel Jan Veselý nebo Martin Ježek. Kolínskou sestavu doplnili kromě jednoho kolínského juniora hráči Pardubic, se kterými Kolín navázal před sezonou spolupráci. V bráně by se tak měl střídat s Martinem Sejpalem zkušený Vladislav Koutský, v obraně pak fandové uvidí věkem juniory Josefa Zajíce s Josefem Horynou a v útoku zase trio Ondřej Panna – Tomáš Pipek – Martin Krajňák.

Kromě nových jmen budou diváci ve středu 14. září 2016 také svědky prvního použití zbrusu nové časomíry, kterou Kozlové mohou využívat díky grantu TPCA a majiteli zimního stadionu SMSK a.s.

A aby toho nebylo málo, letošní druholigový ročník je vlajkovou lodí nového herního systému. Týmy byly rozděleny po letech zpět do tří skupin. Kozlové mají ve své skupině devět soupeřů a se všemi se v základní hrací části potkají čtyřikrát – dvakrát doma a dvakrát venku.

Kolínští hokejisté měli na programu deset přípravných duelů. Zvítězili šestkrát, remizovali jednou a prohráli třikrát. Nejvíce se jim dařilo nad Vrchlabím a Nymburkem. Oba tyto celky na Kozly zbraň v přípravě nenašly. S Jabloncem a Žďárem sehráli Kozlové jeden vítězný mač a jednou podlehli. Nejhorší bilanci si připsali s Havlíčkovým Brodem. Na jeho ledě podlehli 6:1 a doma remizovali 4:4.

Nejlepším střelcem Kozlů v přípravě se stal Tomáš Pipek s 6 góly, na záda mu dýchal s pěti trefami Morkes a bronz si podělili za čtyři góly Malý, Kadlec st. a Panna. Dvě trefy během přípravy si připsali Jelínek, Marvánek, Krajňák, Černý, Semirád, Hanzl a Kusý. Jednu trefu pak přidali Horyna, Zumr a Zajíc.

Celkově Kolín v přípravě nastřílel 40 branek a David servis České Budějovice 35 branek. Průměrně jsou to čtyři branky na zápas pro Kolín a pět branek na zápas pro David servis. Oba týmy inkasovaly 27 branek. Pro Kozly to ale znamená průměr 2,7 gólů na zápas, kdežto pro jejich soupeře 3,9 gólů na zápas.