11.09.2016
Jan Hrabal

Dynamu vypomůže už dnes Jakub Štěpánek

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice reaguje na nepříjemnou situaci v brankovišti, kdy se postupně na samém začátku sezony zranili Brandon Maxwell a Martin Růžička. Na limitovaný transfer přichází na východ Čech Jakub Štěpánek, který v minulé sezoně chytal za Severstal Čerepovec a švýcarskému Bernu pomohl k zisku mistrovského titulu.

„Hned od začátku třetí třetiny utkání v Třinci jsem začal řešit vzniklé komplikace. Věděl jsem, že Jakub je bez angažmá, kontaktoval jsem agenta a poté i jeho. Na podmínkách jeho působení jsme se dohodli během noci,“ okomentoval průběh jednání generální manažer Pavel Rohlík.

V noci mezi pátkem a sobotu si všechny strany odsouhlasily podmínky kontraktu, který je časově limitovaný do konce října. „Jakub přistoupil k jednání se zájmem se dohodnout, v průběhu soboty přijel do Pardubic ještě v době, kdy jsme neměli dořešené legislativní záležitosti s jeho příchodem,“ pokračoval šéf klubu.

Neplánované zdržení při řešení transferu do Pardubic přinesla informace, že práva na Jakuba Štěpánka v registračním systému drží HC Lev Praha, tedy klub, který je právně v likvidaci. „Chvíli hrozilo, že nestihneme Jakubův příchod vyřešit do nedělního utkání. Jsme rádi, že se to po desítkách telefonátů podařilo vyřešit a získali jsme souhlas Lva. Jakub tedy může chytat již dnes večer proti Spartě,“ informoval Pavel Rohlík.

Dynamo získalo alespoň do konce října kvalitního brankáře, aby mohlo překlenout současné těžké období. „Do utkání se Spartou Praha tak můžeme jít s dvojicí Jakub Štěpánek – Milan Klouček. Prioritou celé naší organizace bylo vše dotáhnout do neděle a to se povedlo. Všem lidem, co se o to svým nasazením postarali, patří veliký dík,“ uvedl generální manažer Dynama.

Už dnes večer bude v našem brankovišti stát JAKUB #ŠTĚPÁNEK!

Fotka zveřejněná uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

Východočeský klub získal do svých řad muže, který čelil pardubickým útočníkům ve vítkovické brance během finálové série v roce 2010, kdy Jakub Štěpánek také získal titul mistra světa, v roce 2012 vychytal nejvíce čistých kont v KHL, v minulé sezoně pomohl Bernu k zisku švýcarského titulu.

„Jakub Štěpánek patří k evropské brankářské špičce. Všichni máme radost z toho, že souhlasil s krátkodobou výpomocí, která nám pomůže překlenout současné období. Bavil jsem se s ním, vnímá pardubické angažmá jako možnost se ukázat, nad naší nabídkou dlouho neváhal,“ doplnil Pavel Rohlík.

Vsetínský rodák přijel do Pardubic v sobotu 10. září 2016 ještě v době, kdy nebylo jasné, že bude moci proti Spartě Praha nastoupit. „Vše se seběhlo velmi rychle, byla to taková hurá akce. Byl jsem ve Vítkovicích na hokeji, shodou okolností zde hrála Sparta. Seděl jsem se svým agentem, informace jsem měl z první ruky. V noci mi ještě zavolal generální manažer Pavel Rohlík, jeho zájem mě oslovil. Pardubická nabídka se neodmítá, po domluvě s manželkou jsme se velmi rychle dohodli,“ řekl třicetiletý brankář.

„Chci Pardubicím pomoci v jejich nelehké situaci. Přiznávám, že vyhlížím angažmá v zahraničí, tato vzájemná výpomoc může být prospěšná pro obě strany. Těším se na už na první domácí zápas se Spartou Praha. Dynamu milerád vypomohu,“ doplnil.

Jakub Štěpánek

  • Post: brankář
  • Narozen: 20. června 1986
  • Výška: 189 cm
  • Hmotnost: 75 kg
  • Držení hole: levé