15.08.2016
Jan Hrabal

VIDEO: Liga mistrů se blíží, Dynamo chce postoupit

PARDUBICE — Sezona je tu! Dynamo Pardubice a další české kluby vyhlíží nový ročník Ligy mistrů. Východočeši se v základní skupině utkají s Frölundou Göteborg a s týmem Grizzlys Wolfsburg. Švédský mistr a německý vicemistr, takoví jsou protivníci Dynama. Odhodlání celé organizace je veliké: postup!

„Pro celý náš klub je velmi důležité, že jsme součástí takového projektu. Máme velmi těžkou skupinu, naším cílem je jít dál a přivést vyřazovací boje do Pardubic,“ sdělil na společné tiskové konferenci všech českých klubů generální manažer Pavel Rohlík.

Východočeský klub je zakládajícím účastníkem, letos naposledy má svou účast v tomto projektu garantovanou. Od nové sezony se do Ligy mistrů kvalifikují čtyři nejlepší česká mužstva.

Liga mistrů

Rozpis Dynama v Lize mistrů

  • Neděle 21. srpna 2016 od 17.00 hodin:
    Dynamo Pardubice – Frölunda Göteborg
  • Sobota 27. srpna 2016 od 17.00 hodin:
    Frölunda Göteborg – Dynamo Pardubice
  • Neděle 4. září 2016 od 18.00 hodin:
    Grizzlys Wolfsburg – Dynamo Pardubice
  • Středa 7. září 2016 od 18.00 hodin:
    Dynamo Pardubice – Grizzlys Wolfsburg

„Jsme s tím naprosto srozuměni, považujeme za správné, že se do Ligy mistrů kvalifikují pouze nejlepší týmy z jednotlivých zemí. Tato změna, která začne platit od ročníku 2017/2018 může celému projektu významně pomoci,“ nechal se slyšet šéf pardubického klubu.

Za jeden stůl v Síni slávy českého hokeje usedli ředitel Champions Hockey League Martin Baumann, ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček a za jednotlivé kluby Pavel Rohlík (Dynamo Pardubice), Jiří Kalous (Sparta Praha), Michal Straka (Škoda Plzeň), Ctibor Jech (Bílí Tygři Liberec), Petr Handl (Vítkovice), David Výborný (Mladá Boleslav) a Petr Veselý (Orli Znojmo).

„Nový formát bude představen od příští sezony. Týmy se budou kvalifikovat pouze na základě výsledků, což je přesně to, co soutěž potřebovala. Od příštího ročníku bude Champions Hockey League hrát pouze dvaatřicet mužstev. Věříme tomuto formátu, že se i díky němu zvýší kvalita zápasů a Liga mistrů tak bude celkově zajímavější,“ řekl Martin Baumann a pokračoval: „Z jedné země bude maximálně pět týmů, což je další velká změna. Čtyřiadvacet týmů bude ze zakládajících soutěží, dalších osm klubů bude ze zemí jako Francie, Bělorusko, Anglie a další.“

První dva týmy ve skupinách postoupí do vyřazovacích bojů

Hokejová Liga mistrů si úspěšně hledá své místo na hokejové scéně. Velmi důležitá bude, aby se tak dařilo, i podpora fanoušků. V minulé sezoně dorazilo do Tipsport areny na dva zápasy dohromady 6148 fanoušků.  Hokejový klub Dynamo Pardubice stanovil nižší ceny vstupného oproti Tipsport extralize, a to 50 korun k stání a 100 korun k sezení. Majitelé platebních karet DYNAMO mohou uplatnit patnáctiprocentní slevu, držitelé permanentek kategorie „extra“ mají zápasy v základní skupině zahrnuty v ceně za „permici“. Předprodej v systému ONLINE VSTUPENKY nebo na pokladnách Tipsport areny již dávno běží.

„Zájem od fanoušků opravdu stoupá, dobře jsme to pozorovali například v Německu a nyní to vypadá, že Krakov překoná rekord v návštěvnosti. Doufáme, že stejným způsobem se návštěvnost bude zlepšovat i v České republice,“ doplnil Martin Baumann. Signálem, že hokejová Liga mistrů získává respekt i stabilitu, je rovněž podpis nové šestileté smlouvy se společnosti Infront, která ve svém oboru patří k nejlepším na světě. Dlouhá spolupráce s Infrontem ukazuje na finanční podporu a pevné kořeny soutěže s jasným výhledem do budoucna.

Utkání ve tříčlenných skupinách se budou hrát od 16. srpna do 11. září. Týmy, kterých je dohromady 48, se utkají každý s každým doma a venku. Každý tak sehraje čtyři zápasy. Celky z prvních dvou míst si zajistí postup do prvního kola play off. To začne 4. října a bude se hrát na dva zápasy systémem doma – venku. Finále je na programu 7. února 2017 na jedno utkání na ledě finalisty s lepší bilancí v soutěži.