12.08.2016
Jan Hrabal

VIDEO: Přijďte si osahat hokej do Olympijského parku!

PARDUBICE — Ano, hokej je sice zimní sport, ale i tak si jej můžete vyzkoušet v Olympijském parku Pardubice. Hokejový klub Dynamo Pardubice si na svém stanovišti připravil pro návštěvníky bohatou prezentaci, a to až do pondělí 11. srpna 2016. Dorazte a poznejte nejkrásnější sport na světě!

Prezentaci Dynama naleznete na stanovišti číslo deset, tedy na místě bývalých městských jatek, kde v rámci Olympijského parku Pardubice vyrostla hokejová plocha. Pardubický hokejový klub si pro návštěvníky připravil zajímavý program denně od 9.00 do 16.00 hodin.

„Velmi si vážíme pozvání od pořadatelů Olympijského parku Pardubice, abychom si pro návštěvníky připravili několikadenní prezentaci. Lední hokej je v našem městě i celém regionu sportem číslo jedna. Naši profesionální trenéři ve spolupráci s hokejisty Akademie ČSLH budou všem návštěvníkům nápomocni, aby si mohli osahat hokej, byť v trochu improvizovaném prostředí bez ledové plochy. Vím o vysokém zájmu o naše stanoviště, to nás všechny v klubu velmi těší a motivuje k přípravě co nejpestřejších aktivit,“ řekl generální manažer Dynama Pavel Rohlík, jenž se na tvorbě programu aktivně spolupodílel.

Malí i velcí návštěvníci si mohou vyzkoušet své hokejové dovednosti. K dispozici mají různé hokejové pomůcky, malí hokejisté si projdou slalomovou trať, vyzkouší si přesnost přihrávek nebo svou šikovnost při vedení kotouče. Trenéři Akademie ČSLH dále měří rychlost střelby na jednu z branek, na tu druhou si pak mohou hráči otestovat svou přesnost.

Odpolední program obohatí návštěvy brankářů Akademie ČSLH. Vždy od 13.00 hodin si budou moci návštěvníci zastřílet přímo na pardubického gólmana, a to z dorostenecké kategorie. Malí caparti si mohou obléknout hokejovou výstroj, kterou mají na pomyslných střídačkách k dispozici pro vyzkoušení.

Trenéři hokejového klubu Dynamo Pardubice dále rádi děckám i jejich rodičům poskytnou veškeré informace o kurzu bruslení, který zhruba za měsíc začíná v malé hale pardubické Tipsport areny.