02.07.2016
Jan Hrabal

Získejte vstupenky na pardubický koncert Elánů se slevou!

PARDUBICE — Populární slovenská skupina Elán uspořádá v říjnu koncert také v pardubické Tipsport areně koncert ke třicetiletému výroční od vydání alba „Hodina slovenčiny“ a zároveň hodlá fanouškům představit ty nejlepší písničky z aktuální skvěle přijaté nahrávky „Živých nás nedostanú“. Bohatý program doplní největší hity kapely, bez kterých si lze vystoupení Elánu jen těžko představit. Klubu se podařilo pro fanoušky Dynama zajistit možnost získat vstupenky na tento koncert se slevou ve výši 80 korun z konečné ceny vstupenky přímo na plochu k stání.

Ano, dvouhodinovou show si můžete užít díky Dynamu se slevou, její uplatnění je jednoduché: při objednávce lístků za 690 korun můžete uplatnit slevový kód HCDYNAMO. Využít slevu lze do konce července buď při objednávce na www.ticketpro.cz, nebo slevový kód nahlásit při koupi na prodejním místě Ticketpro. Jedině tak můžete získat vstupenky za 610 korun.

Podzimní halové turné kapela nazvala „Živých nás nedostanú“. Kromě názvu nové nahrávky sloganem odkazují i na to, že po osmačtyřiceti letech na scéně a jedné velké tragédii stále zvládnou v plném nasazení odehrát dvouhodinové koncerty v řadě za sebou. „Koncem šedesátých let začínalo na Slovensku s Elánem dalších dvě stě nových kapel. Dnes jich je tu z naší generace jen pár. Po letech víme, že tajemstvím dlouhověkosti hudební skupiny je to, že musí prostě hodně vydržet. A to ti ostatní nedokázali. Postupně se upili nebo unavili, pohádali a rozpadli. My doufáme, že nás živé nedostanou,“ říká lídr kapely Jožo Ráž.

Podle Vladimíra Moška z manažerské agentury Elánu MC production věnují hudebníci podstatnou část koncertu připomínce jednoho ze svých nejslavnějších alb „Hodina slovenčiny“, které vyšlo v roce 1985. V tematickém bloku hudebníci přinesou atmosféru tehdejších třicet let starých vystoupení pomocí projekcí nebo dobových kulis. „Pamětníci se tak mohou vrátit v čase do doby, kde byli náctiletí a mladá generace může zase naopak zažít něco z atmosféry tehdejších koncertů. Historický vizuál budeme postupně přidávat i na naše koncertní plakáty,“ vysvětluje.

Elán tour

Slevový voucher

HCDYNAMO – uplatnit lze jej do konce července 2016

Skupina Elán vznikla v roce 1968. Vydala čtrnáct studiových alb, pět anglických alb i řadu kompilací, za jejichž prodeje získala 25 platinových desek. Koncert Elánu na Letné navštívilo na 80 tisíc fanoušků, Slováci zároveň v roce 2007 vyprodali i slavnou Carnegie Hall v New Yorku. Pilířem kapely jsou Jožo Ráž (zpěv, baskytara), Jano Baláž (zpěv, kytara) a Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), kteří spolu skládají písně. Nyní s nimi skupinu tvoří Peter Farmbauer (kytara, zpěv), Ľubo Horňák (klávesy) a Boris Brna (bicí).

Naposledy se o Elánu hovořilo v souvislosti s iniciativou zpěváka Joža Ráže, kterému se společně s Maťo Ďurindou z Tublatanky podařilo u politiků na Slovensku prosadit povinnou kvótu, která stanovuje, kolik domácí tvorby se má hrát ve slovenských rádiích.